Zabudnutá Helsinská ulica je stále bez úprav

  • Spravodajstvo
  • 9. júla 2015, 08:26
  • Autor:am

V piešťanskej lokalite Heinola pred niekoľkými rokmi „vyrástlo“ mnoho rodinných domov. Tamojší obyvatelia sa o svoj majetok starajú a zveľaďujú ho, no stále im chýba základ – slušný prístup. Rok čo rok čakajú obyvatelia Helsinskej ulice na pozitívny krok samosprávy. Ulica je dlhodobo nepovšimnutá v zúfalom stave.

Spýtali sme sa hovorkyne mesta Evy Bereczovej, prečo ešte stále nie je problematika vyriešená. „Referát majetku mesta na Mestskom úrade Piešťany dáva každoročne do návrhu rozpočtu položku na vybudovanie verejného osvetlenia a vybudovanie komunikácií v lokalite Heinola. Jednotlivé investičné akcie však schvaľuje mestské zastupiteľstvo,“ uviedla E. Bereczová. To sa doposiaľ postaralo len o časti ulíc Sihoťská, Lužná, Jazerná a Fínska. Obyvateľom Helsinskej možno svitá na lepšie časy, no prvý krok uvidíme až po schválení rozpočtu.
„Referát majetku mesta do návrhu rozpočtu na rok 2016 znova navrhne investičnú akciu v tejto lokalite na vybudovanie komunikácií a verejného osvetlenia,“ informovala hovorkyňa.
Skúška ohňom
Stav komunikácie sme si vyskúšali aj vlastnej koži (teda autom). Prvý problém je Helsinskú ulicu vôbec nájsť. Obe jej vyústenia pôsobia ako čerstvé stavenisko a okrem navigácie v mobilnom telefóne nič nenasvedčuje tomu, že sa tam nachádzajú obydlia. Vozovku predstavuje neupravený terén s jamami. Majiteľ tamojšieho domu nám ukázal rozbité kanalizačné poklopy, ohrozujúce bezpečnosť najmä detí.
Zhotovili sme fotografický dôkaz a zaslali na mestský úrad. „V týchto dňoch sa kanál pokúsime lokalizovať a skontaktujeme TAVOS s požiadavkou na výmenu poklopu,“ odpovedala nám E. Bereczová.
Rada na záver: Ak vás pozvú na návštevu na Helsinskú ulicu, požičajte si terénne auto a vezmite si baterku. Zíde sa vám!

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 7. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín