Tamajka verzus Malík: Hrozí trestné oznámenie!

  • Spravodajstvo
  • 9. júla 2015, 12:41
  • Autor:Tibor Hlobeň

Dvesto dní Miloša Tamajku v úrade primátora zhodnotil zo svojho pohľadu vo štvrtok na rokovaní mestského zastupiteľstva poslanec Jozef Malík (NEKA).

Podľa jeho slov primátor od decembra minulého roka len rozpráva a nerieši problematiku plávania v Piešťanoch a na stretnutiach pracovnej skupiny o revitalizácii kúpaliska Eva sa nezúčastňuje. Jeho komunikácia v prípade priamych otázok znie vyhýbavo: „Neviem. Nemôžem na to odpovedať. Musím si to premyslieť.“
Do dnešného dňa neboli naplnené termínovo ohraničené uznesenia zastupiteľstva, ako napríklad vyhlásenie súťaže na hľadanie investora pre plavecké centrum, schválené v decembri 2014, vytvorenie redakčnej rady periodika Radnica informuje pre zabezpečenie objektívneho spravodajstva tohto mesačníka, rovnako schválené v decembri 2014, či balíček protikorupčných a transparentných opatrení, schválený vo februári 2015.
Podľa J. Malíka na úrad doteraz prijali osem zamestnancov bez riadneho výberového procesu nie podľa odbornosti, ale podľa lojálnosti k vedeniu mesta. Pozície až na dve výnimky neboli zverejnené tak, ako o tom hovoria predpisy pre transparentnosť.
M. Tamajka v reakcii vysvetlil prijatie nových pracovníkov tým, že nešlo o riadiace funkcie a zákon v takomto prípade nestanovuje vypísanie výberového konania. Zároveň J. Malíka vyzval, aby nerobil „šarády“ pred televíznymi kamerami a obvinil z navádzania na trestný čin pri predložení návrhu na zachovanie kamerového záznamu z mestského úradu v marci tohto roku. Preto sa rozhodol na neho podať trestné oznámenie.
„Keď budú fakty a právo na slobodu prejavu označované za trestný čin, je to jasný návrat k totalite. Zdá sa, akoby pán primátor chcel zaviesť cenzúru. Našťastie, za právny názor poslanca, vyslovený pri uplatňovaní mandátu, ho nemožno postihovať. V predmetnej veci mohol konať kontrolór na základe zákona o obecnom zriadení a pravidiel kontrolnej činnosti. Priestor na to dáva aj samotný zákon o ochrane osobných údajov. Rovnako kamerový záznam mohol byť zachovaný, keby primátor využil možnosť a požiadal osoby, ktoré boli počas víkendu s ním na mestskom úrade, aby súhlasili s jeho zachovaním pre potreby naplnenia uznesenia a prešetrenie kompetentnými orgánmi. Vzhľadom na celý vývin tejto kauzy sa v súčasnosti dá s čistým svedomím povedať o intenzívnej snahe zamiesť určité fakty pod koberec. Pevne verím, že primátor plánovaný nešťastný krok podania trestného oznámenia voči mojej osobe zváži, nakoľko práve krivé obvinenie je trestný čin. Taktiež podaním takéhoto oznámenia by vznikol precendens, ktorý môže v budúcnosti negatívne ovplyvniť slobodu politického prejavu v našom meste,“ komentoval posledné udalosti poslanec pre Piešťanský týždeň.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 7. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila