Nový seriál: Spoznávame poschodia… (4.)

  • Spravodajstvo
  • 9. júla 2015, 08:16
  • Autor:am

Mladí ľudia vybehnú po schodoch rezko ako lamy, „vyštverajú“ sa aj zdraví ľudia v rokoch. Problém nastáva vtedy, ak sa nešťastnou náhodou stanú imobilnými alebo do rodiny pribudne malý človiečik. S kočíkom, invalidným vozíkom, barlami alebo boľavými krížami sa môže ľahko stať, že schody predstavujú nezdolateľnú prekážku. Ktoré inštitúcie sa vám podarí navštíviť bez problémov aj na kolieskach? Prinášame seriál, ktorý každý týždeň objasní, ako je na tom tá či oná verejná budova s bezbariérovým prístupom.




■ POLIKLINIKA, PIEŠŤANY
Zdravotné služby piešťanskej polikliniky využívajú mamičky, seniori aj vozičkári. Budova je bezbariérová, avšak prístupnosť je bez auta najmä pre vzdialenú lokalitu obmedzená. Chodník v Malej vrbine je pre hendikepovaných ťažšie zdolateľný.
Taktiež obrubníky pri autobusovej zástavke si už žiadajú opravu.





Vrbovčania môžu vybaviť úradné záležitosti len po zdolaní schodov.



■ MESTSKÝ ÚRAD VRBOVÉ
Do vrbovskej radnice nie je vybudovaný bezbariérový prístup. Vstupné schodisko je pre kočíky, síce s ťažkosťami, ale zjazdné. Horšiu situáciu majú vozičkári, bez pomoci sa dnu nedostanú. Prístup do budovy sa zatiaľ meniť nebude.





Na poschodia mestskej knižnice vedie priestranný výťah.



■ MESTSKÁ KNIŽNICA PIEŠŤANY
Budova mestskej knižnice je plne bezbariérová. Zvonku vedie zjazdná plocha a na poschodie sa dá vyviezť priestranným výťahom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava