Robo Opatovský: Do Piešťan sa možno raz nasťahujem

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. júla 2015, 10:27
  • Autor:am

Mesto snov má za sebou ďalší vydarený koncert. Kúpeľných hostí, ale aj domácich fanúšikov prilákal v piatok 3. júla na pôdu piešťanskej Kúpeľnej dvorany spevák Robo Opatovský.

Dvadsať minút pred koncertom už bola terasa beznádejne obsadená. Ďalší a ďalší prichádzajúci sa postupne usádzali na múrik okolo Kursalonu, niektorí postávali vôkol a zopár priaznivcov džezu a swingu si posadalo na stoličky „pod mušľou“. Samozrejme, nechýbala ani široká paleta bicyklov.
Chvíľku trvalo, kým sa hostia naladili na koncertnú atmosféru, no ku koncu prvej časti si už so spevákom aj zaspievali. Po prestávke sa kvarteto na pódiu dočkalo aj povzbudzujúceho tlieskania počas skladieb. Jedna z diváčok si dokonca vyžiadala pieseň na želanie, čo mierne zaskočilo vynikajúceho kontrabasistu, pretože v rýchlosti nevedel nájsť noty. R. Opatovský sa zatiaľ prihováral publiku, no po chvíli sa ho so smiechom spýtal, či noty stále nenašiel, pretože už nemá čo povedať. Napriek tomu, že mnohí sa jemne „pohupovali“ na stoličkách, za celý večer sa nikto neodvážil tancovať.
R. Opatovského sme sa spýtali, aké dojmy má po koncerte v Piešťanoch. „Hralo sa mi fantasticky, aj počasie nám vyšlo v ústrety,“ povedal spevák. Zaujímalo nás, ako sa mu naše kúpeľné mesto páči. „Ako Trnavčan som veľmi často chodil do Piešťan, poznám to tu a mám tu veľa kamarátov. Pre mňa sú Piešťany krásne, nádherné, príjemné, pohodové mesto a možno raz, na starobu, sa sem nasťahujem,“ prezradil pre Piešťanský týždeň 43-ročný spevák.
Hudobný projekt Overtime tvoria originálne aranžmány svetových hitov. R. Opatovský je sprevádzaný klavírom, kontrabasom a bicími. Piesne ako Careless Whisper alebo Paparazzi hudobníci spoločne pretavili do džezu a swingu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 7. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek