„Družina“ pre piešťanských školákov počas leta nebude

  • Spravodajstvo
  • 8. júla 2015, 11:53
  • Autor:am

Deťom sa minulý týždeň začali dva mesiace prázdnin, no rodičia i väčšina starých rodičov musí pracovať. Predstava dvojmesačnej dovolenky akurát ironicky nadvihne kútiky pier, a tak matky a otcovia začínajú vymýšľať, čo s deťmi. Referát školstva v Piešťanoch rozhodol, že školský klub detí (ŠKD) počas tohto leta nebude.

Dôvodom je nízky záujem zo strany rodičov. Na každý deň treba prihlásiť aspoň 12 detí, aby sa služba učiteľov a vychovávateľov rentovala. Medzi rodičmi sa však vraví, že o možnosti umiestnenia dieťaťa do ŠKD sa dozvedeli neskoro. Spýtali sme sa teda radných, kedy tému „letnej školy“ predostreli verejnosti.
„Referát školstva vyzval základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Piešťany o nahlásenie počtu detí spolu so zoznamom mien 5. mája. Jednotlivé školy mali záujem žiakov o školský klub detí počas mesiacov júl a august zaslať najneskôr do 19. júna,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Eva Bereczová. Znamená to, že ak aj školy na možnosť navštevovať ŠKD počas prázdnin pozabudli, mali ešte čas od 5. mája spýtať sa rodičov.
Podľa hovorkyne teda referát školstva nemá informáciu o tom, kedy začali jednotlivé školy zisťovať záujem o umiestnenie detí do ŠKD. „Je iba na tej-ktorej škole, kedy o tejto možnosti informuje rodičov,“ uviedla E. Bereczová.
Okrem dvoch školských brán tak zostanú všetky zvyšné dva mesiace zatvorené. Základná škola Holubyho a Základná škola F. E. Scherera pripravili vlastný program – denné detské tábory. Bližšie podmienky a cenovú ponuku nájdete na webe alebo sa môžete telefonicky informovať priamo v škole.

Čo na to rodičia?


■ Silvia, matka žiaka 2. ročníka:
„Ak by bola družina, značne by mi to uľahčilo život. Takto musím riešiť tábory a platiť opatrovateľku. Dúfam, že sa to podarí aspoň ďalší rok a hlavne si myslím, že kompetentní by to mali riešiť v predstihu. Nie dva týždne pred prázdninami robiť prieskum u rodičov v školách či škôlkach, keď už to rodičia majú dávno poriešené drahými tábormi. Keby som od marca vedela o možnosti školského klubu počas leta, určite by ma to veľmi potešilo a pomohlo.“
■ Anna, matka žiačky 1. ročníka: „Mali to nahlásiť skôr, kým sme si nezačali zabezpečovať deti, a nie až v polovici júna. Určite by sme školský klub využili, aj keď nie na celé leto, ale na niektoré týždne určite. Namiesto toho teraz musím zamestnať celú rodinu a platiť drahý tábor, aby dcéra mala kam ísť.“
■ Tatiana, matka žiaka 2. ročníka: „Určite by mi pomohlo, keby družinu otvorili. Takto musím syna dať k rodine a platiť mu tábor. Mali túto možnosť spomenúť skôr.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 7. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav