Dajte si Troyku na ôsmom ročníku Open Jazz Festu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. júla 2015, 09:23
  • Autor:ts

Namiesto jedného traja! Do Nového Mesta nad Váhom príde moderné džezové zoskupenie z Veľkej Británie známe ako Troyka. Vystúpia v rámci Open Jazz Festu, ktorý sa bude konať 17. a 18. júla na Zelenej vode, čím nahradia Wojteka Pilichowského. Ten účasť na obľúbenom festivale odriekol.

Chris Montague na gitare, Joshua Blackmore na bicích a Kit Downes na organe tvoria spolu Troyku – jedinečné džezové zoskupenie z Veľkej Británie, schopné podľa magazínu Time Out osloviť aj iPodovú generáciu. Vďaka rôznorodosti, viacvrstvosti a rozdielnemu hudobnému vkusu sú schopní podať na vystúpeniach výkony odmietajúce akékoľvek hudobné zábrany. Ich surová zmes džezu, rocku a tanečnej hudby robí z Troyky viac ako obyčajné hammondové trio. Akoby to bol skôr stály remix skladby Lifetime Tonyho Williamsa od dídžeja Buriala. Hudobné spektrum tejto trojice je skutočne pestrofarebné. V roku 2009 boli súčasťou mixtape-u britského popového alternatívca menom Micachu. Zároveň sa nimi inšpiroval aj skladateľ Django Bates, keď ho oslovili na Cheltenham Jazz festival v roku 2011, aby zložil zopár skladieb pre BBC Jazz on 3. Ani po mediálnej stránke sa Troyka nemôže sťažovať na nedostatok podpory. Magazín Jazzwise očarili svojím debutom natoľko, že ho na konci roka 2009 zahrnuli medzi desať najlepších albumov. Druhá štúdiovka Moxxy vyšla v roku 2012 a najnovším prírastkom je Ornithophobia. Festival Open Jazz Fest bude aj tento rok na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom. Publikum bude do veľkej miery kryté, takže fanúšikovia džezovej hudby si za akéhokoľvek počasia budú môcť vychutnať headlinera Vojtěcha Dyka s B-Side Band, Andreja Urminského – víťaza súťaže Jazz Start Up – so svojím triom či Portugalčanku s kapverdskými koreňmi, Carmen Souza, spolu s producentom Theom Pascalom. Zahrá tiež maďarské zoskupenie The Special Providence, Dan Bárta s džezovým triom Roberta Balzara a Fehero Rocher speváčky Sisy Fehérovej.
Open Jazz Fest počas predošlých ročníkov privítal viac ako 16-tisíc návštevníkov. Je miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od fanúšikov džezu najstaršej generácie až po najmladšiu. Ôsmy ročník sa uskutoční 17.-18. júla, pričom brány festivalu so otvoria pre návštevníkov každý deň od 18.00 h, koncertný program začne od 19. hodiny.
Informácie a vstupenky: www.openjazzfest.sk/sk

Súťažte a užite si Open Jazz Fest zadarmo


Ak sa chcete zúčastniť Open Jazz Festu, ktorý sa uskutoční v dňoch 17.-18. júla na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom, pošlite SMS v tvare: win(medzera)jazz(medzera)telefónne číslo. SMS posielajte na skrátené číslo 6660 do nedele 12. júla 2015 do 20.00 h. Cena spätnej SMS je 1,20 € s DPH. Dvoch výhercov, ktorí získajú po dva lístky, budeme telefonicky kontaktovať. Službu SMS poskytuje A SMS, s.r.o.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína