Problémy treba riešiť a nie utajovať

  • Spravodajstvo
  • 5. júla 2015, 08:40
  • Autor:T. Hlobeň

Jedným z poslancov, ktorí nepodpísali „vyššiu“ formu mlčanlivosti a nedostali čiastkovú správu bezpečnostnej komisie po rokovaní zastupiteľstva za zatvorenými dverami v písomnej podobe, je aj predseda najväčšieho poslaneckého klubu Spoločne pre Piešťany, Tomáš Hudcovič.

„V správe sa nachádzajú dve alebo tri pasáže, ktoré by mohli byť zneužité, ale pokojne mohla byť zverejnená bez týchto informácií, neznížilo by to jej hodnotu. O tom, čo sa dialo 7. marca na mestskom úrade a odpovede na otázky z otvoreného listu sme nedostali, aj keď ich opakovane žiadame a sú pre nás prioritné,“ povedal poslanec po rokovaní mestského zastupiteľstva pre Piešťanský týždeň. Zároveň odmietol myšlienku, že je ohrozená bezpečnosť mesta. „Dozvedeli sme sa, kde a ako by mohla byť ohrozená bezpečnosť mestského úradu, keby sa citlivé informácie dostali do rúk niektorých ľudí. Správa konštatuje nesúlad medzi viacerými smernicami či dokumentmi a realitou. Je tu problém s hardverovým zabezpečením počítačovej siete pre zastaranú technológiu. Tieto problémy treba riešiť a nie utajovať, presne ich pomenovať a napraviť za toľko a toľko peňazí.“ Päť otázok, ktoré podľa nášho názoru nemohli ohroziť bezpečnostný systém mesta, sme chceli položiť aj viceprimátorovi a predsedovi bezpečnostnej komisie Michalovi Hynekovi. Odbil nás frázou, že Piešťanský týždeň zverejňuje nepravdivé a zavádzajúce informácie a preto bude s nami komunikovať len prostredníctvom e-mailu. Vo štvrtok 25. júna o 15.52 h sme zaslali na e-mailovú adresu michal.hynek@piestany.sk tieto otázky:

1. Informatívne oboznámenie poslancov s výsledkami bezpečnostných kontrol znamená, že bezpečnostná komisia, ktorej ste predsedom, ukončila svoju činnosť v súvislosti s prešetrením podozrenia z klientelizmu, vynášania interných informácií alebo výkonom podnikateľskej činnosti zamestnancov a iných bezpečnostných incidentov, ohrozujúcich bezpečnostný systém mestského úradu?

2. Ak nie, kedy predpokladáte ukončenie práce komisie v spomínaných veciach?
3. Vymenujte orgány štátnej správy, ktoré sa podieľajú na vyšetrovaní alebo spolupracujú s komisiou.

4. Môžete sa zaručiť občanom tohto mesta, že nie je ohrozená ich ekonomická a sociálna bezpečnosť, že bezpečnostné incidenty sa týkajú len práce mestského úradu a jeho zamestnancov?

5. Akým spôsobom plánujete informovať verejnosť o výsledkoch kontroly po ukončení jej práce?

Do uzávierky tohto čísla sme odpovede nedostali. Preto sme si dali tú námahu a prezreli všetky čísla Piešťanského týždňa od nástupu súčasného vedenia mesta do funkcií s nádejou, že narazíme na možno zabudnuté žiadosti o opravu nepravdivých alebo zavádzajúcich informácií z kancelárie primátora, ktorými sa M. Hynek pri osobnom kontakte s nami oháňal. Chvalabohu, nenašli sme ani jednu!
Otázku, na ktoré dezinformácie v našom týždenníku myslel druhý muž Piešťan položíme hneď, ako dostaneme odpovede na tie z minulého týždňa. Zatiaľ adresujeme výzvu smerom k viceprimátorovi: „Slovo robí chlapa, pán Hynek!“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 30. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav