Na Prašníku horela Polana

  • Spravodajstvo
  • 5. júla 2015, 21:36
  • Autor:vd

Šestnásti hasiči z Piešťan, Vrbového a Prašníka bojovali s ohňom na kopci Polana na Prašníku. Oheň zachvátil v nedeľu 5. júla okolo šiestej večer trávnatý porast a šíril sa do okolia obrovskou rýchlosťou. Ak by hasiči neprišli včas a plamene by preskočili z obecnej lúky na blízku borinu, škody v štátnom lese mohli byť nedozierne. Našťastie sa tak nestalo. Hasiči zachránili nielen les, ale aj dve obydlia a tri chaty, ktoré sa nachádzajú v tejto časti Prašníka.

Pravdepodobnou príčinou bolo vznietenie trávy od rozbitého skla na kopci. Požiar spozorovali obyvatelia. „Našťastie, bolo bezvetrie a hoci teplomer v tieni ukazoval 37 stupňov Celzia, oheň nepreskočil do lesa, to by sme tu takto pokojne nesedeli,“ skonštatoval v závere záchrannej akcie Štefan Bajcar z Prašníka.

Zdola dohášali požiar dobrovoľní hasiči z Vrbového a Prašníka. Zhora príslušníci HaZZ z Piešťan.

Na 112-ku telefonoval  jeho príbuzný Štefan Baran. Zábery, ktoré sme tu zhotovili dokumentujú dohášanie požiaru, hasičom už veliteľ zásahu dovolil kropiť zhorenisko bez prilieb, na kopci bolo totiž horúco ako v pekle a hasičom už nehrozilo žiadne vážne nebezpečie, "iba" prehriatie.
Viac sa dočítate v pripravovanom utorkovom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav