Najväčší tankodróm je na Bodone a v Kanade

  • Spravodajstvo
  • 2. júla 2015, 10:41
  • Autor:vd

V uplynulom týždni sme sa vozili po Piešťanoch a mapovali stav ciest. Spoločnosť nám na pár minút robil študent Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej. S kolieskovými korčuľami na nohách si vyskúšal jazdu po piešťanských uliciach.

„Asi najviac ma to zatiaľ nadhadzovalo a najmä klopilo na Rázusovej ulici. Aj keď ju sčasti rekonštruovali, má veľmi divný sklon, na jednej strane padá. Okrem toho sú tu tri menšie diery, ktoré ak neobídete, spadnete,“ skonštatoval.
■ BODONA
Po centre mesta a na hlavnejších ťahoch jazdil v pohode, no keď sme ho prehnali až na Bodonu, jeho korčuľovanie skončilo. V strede Ulice sv. Cyrila a Metoda sa musel uhýbať jame, v zákrute ku Kovošrotu a Penziónu Bodona natrafil na zle zapustený kanál, a keď sme chceli navštíviť účelové zariadenia mesta Domum, radšej si sadol do auta. Tam, na najhoršej prístupovej ceste, vybudovanej z dnes už povytĺkaných železobetónových panelov, vplyvom opakovaného podmáčania krivo napojených, sme skončili aj my. Po daždi je tu obrovská kaluž – hotová katastrofa.
SÍDLISKO JUH
Na sídlisku Juh sme neobjavili žiadnu väčšiu jamu, no zato sme tam našli zdemolovaný obrubník na chodníku pri bývalej predajni Úspora. Dnes je tam užitočný obchodík s pracovnými potrebami, takže ak si doň idú ľudia kúpiť kuchársky rondon či záhradnícke nohavice, musia sa dívať aj pod nohy.
■ SÍDLISKO ADAM TRAJAN
Na hlavných ťahoch sídliska A. Trajan sa na korčuliach neoplatí jazdiť, aj tam vás to poriadne vytrasie, ale tlmiče na aute si nepoškodíte. Jamy sú zaplátané, cesty dobre prejazdné, ak si odmyslíme prepletanie medzi zaparkovanými autami.
■ KANADA A VRBOVSKÁ CESTA Asi najhoršia situácia je na cestách v priemyselnom areáli. Tu pri „Kanáli pri silnici“, ako miestni volajú odvodňovací kanál pozdĺž radovej zástavby rodinných domov v mestskej časti Kanada, je už takmer dva roky neopravený okraj cesty s hlbokými výmoľmi. Plošne je na tom ešte horšie zákruta na Vrbovskej ceste oproti „invalidovni“.
Ak si chcete uchrániť podvozok a tlmiče na príjazdovej ceste k bývalej „tesláckej“ bytovke na Vrbovskej ceste, susediacej s predajňou stavebného materiálu, radšej prejdite do protismeru a riskujte zrážku s ďalším autom. Tam je to hotová Sodoma-Gomora.
Pošlite tipy na jamy
Opravy ciest by sa zišli pre zlý technický stav na viacerých komunikáciách. Takými sú napríklad Dubová či hlavný ťah A. Hlinku, problémy majú i ľudia na Robotníckej či Kuzmányho ulici. Opravu by si v istých úsekoch žiadala aj Krajinská cesta. Horší technický stav má Mierová či Valová ulica, ktorú len prednedávnom opravovali.
Z časového dôvodu sme neprešli všetky bočné uličky mesta, no hlavné sú zväčša bez obrovských výtlkov a problematických jám. Na korčuliach sa väčšinou dá prejsť, no na zvlnených lepených terénoch s rizikom cvakajúcich zubov.
Všetky jamy sme nemohli „odhaliť“, skúste nám preto poslať svoje tipy, radi ich uverejníme.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava