PFK Junior Cup vyhrali hráči Debrecínu, Piešťanci na šiestej priečke

  • Šport / Futbal
  • 1. júla 2015, 13:21
  • Autor:T. Horký

Futbalový štadión PFK Piešťany už dlho nezažil taký prílev fanúšikov, ako počas uplynulého víkendu. Zaplnená tribúna totiž sledovala prvý ročník medzinárodného turnaja futbalistov do 11 rokov PFK Junior Cup, ktorého sa zúčastnilo 24 tímov z celej Európy na čele so slávnym AS Rím. Najväčší favorit turnaja z večného mesta ho však prekvapivo nevyhral. Vo finále nestačil na maďarský tím DVSC Debrecen, ktorému podľahol 0:1. Darilo sa družstvu PFK, ktoré sa umiestnilo na šiestej priečke.

Na turnaji sa v priebehu dvoch dní konalo 176 zápasov. Tie sa hrali na štyroch ihriskách a každý trval 20 minút. Podujatie vyvrcholilo v sobotu popoludní, keď boli na programe vyraďovacie súboje. Vývoj určil ako finalistov talianskych futbalistov z AS Rím a maďarských z DVSC Debrecen. Finálový duel mal však prekvapivého víťaza. Mladíkom z Debrecínu stačil na triumf jediný gól, a nakoľko sa ubránili drvivému tlaku Rimanov, na premiérovom PFK Junior Cupe sa tešili z víťazstva. „Veľmi sme chceli zvíťaziť, no vo finále sme nedokázali chalanov z Debrecínu poraziť. Rád by som im k víťazstvu pogratuloval. Naši chlapci sú sklamaní, no ak bude príležitosť, radi to prídeme o rok napraviť. Turnaj mal výbornú úroveň a určite to bol pre nás pekný zážitok,“ prezradil nám po skončení turnaja tréner AS Rím.
Najlepším slovenským tímom a celkovo tretím v poradí boli mladíci z FC Nitra. Veľmi dobre si počínali aj chlapci z PFK, ktorí sa v silnej konkurencii nestratili a skončili na šiestom mieste. Piešťanci statočne odohrali aj duel proti AS Rím, v ktorom s Talianmi dlho držali krok, no napokon im podľahli 1:3. Slová chvály na adresu piešťanských futbalistov vyjadril aj prezident PFK a jeden z organizátorov turnaja Róbert Studený: „Treba pochváliť našich chalanov, pretože umiestniť sa na šiestom mieste v takej silnej konkurencii je výborný výsledok a teší ma, že sa im pred toľkými fanúšikmi nerozklepali kolená a podali výborné výkony.“
Po turnaji sa v piešťanskom tábore odohrala aj emotívna chvíľka. Pre trénera mladých futbalistov Štefana Hausera to bola posledná akcia pri tíme a ďalej ich už viesť nebude. Pri slávnostnom odovzdávaní cien mu zatlieskal celý štadión a tréner neskrýval dojatie. Š. Hauser však neskôr nevylúčil, že sa k futbalu v budúcnosti vráti.
Turnaj bol výborne zorganizovaný a takú veľkú akciu futbalový štadión v Piešťanoch veľmi dlho nezažil. Organizátori sa netaja tým, že by s PFK Junior Cupu radi spravili tradíciu. „Turnaju predchádzali asi tri mesiace tvrdej práce a sme radi, že všetko dobre dopadlo. S priebehom podujatia sme veľmi spokojní a dúfame, že sa páčilo aj všetkých zúčastneným. Ak bude dostatok finančných prostriedkov, radi by sme akciu zorganizovali aj budúci rok. Mám ohlasy z niektorých tímov, že by sa sem radi vrátili aj v budúcnosti,“ uviedol R. Studený.
Podujatie sprevádzala výborná atmosféra, fanúšikovia na tribúnach usilovne fandili svojim tímom a sympatické tiež bolo, že si mladí futbalisti fandili v zápasoch navzájom.
Mládežnícky turnaj si nenechali ujsť ani známe osobnosti piešťanského športu. Futbalistov prišla podporiť plavkyňa Martina Moravcová, futbalista Filip Hološko či hokejista Patrik Lušňák. Do Piešťan si našiel cestu aj mládežnícky reprezentant Slovenska a futbalista AS Rím Tomáš Vestenický. Poslední traja menovaní spolu s generálnym sekretárom Slovenského futbalového zväzu Jozefom Klimentom na záver turnaja odovzdali zúčastneným kolektívom i oceneným individualitám vecné ceny.
All Stars turnaja: Luigi Cherubini (AS Rím), Róbert Stareček (FC Nitra), Tadeáš Vailing (PFK Piešťany), Matteo Pisilli (AS Rím), Martin Kostka (Slovan Bratislava), Gábor Lénart (DVSC Debrecen), Matej Maliga (PFK Piešťany),
Ocenenia získali: najlepší strelec: Ricardo Paggano (AS Rím), najlepší brankár: Adam Hrdina (FC Nitra), najlepší hráč: Luigi Cherubini (AS Rím), najlepšia hráčka: Zuzana Puškárová (Dukla Banská Bystrica)
Za najlepšieho hráča PFK Piešťany na turnaji vyhlásili Erika Hlavatého.
Zostava PFK: Matej Maliga, Samuel Fajnor, Erik Hlavatý, Michal Vereš, Mark Petroman, Michaela Nedorostová, Tomáš Vizina, Tadeáš Vailing, Filip Čimo, Adam Sýkora, Denis Hrdina, Matej Stano, Matúš Pavlíček

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava