Jamy na 13 uliciach peniaze od služieb mesta nedostanú

  • Spravodajstvo
  • 1. júla 2015, 08:46
  • Autor:vd

Opravy výtlkov, preliačin a prasklín na vozovkách majú v popise práce Služby mesta Piešťany (SMP). Používajú na to nastrekovaním aplikovanú zmes emulzie a kameniva. Najmä v letných mesiacoch však výtlky opravujú technológiou liateho asfaltu.

Služby mesta v spolupráci s referátom dopravy mestského úradu každoročne vypracovávajú prehľad komunikácií s návrhmi na opravy. Na trinásť ulíc však nemajú peniaze. Zaujímalo nás, ktoré cesty v Piešťanoch už SMP tento rok opravovali. Na otázky odpovedala hovorkyňa mestského úradu Eva Bereczová.
► Evidujete podnety od obyvateľov na opravy piešťanských ciest?
– Obyvatelia poukazujú na zlý stav ciest na uliciach Dubová, Bodona, Kuzmányho, A. Hlinku, Robotnícka, Bratislavská, Krajinská, Mierová, Valová, Moyzesova, Vrbovská (Kanada), Nálepkova (polyfunkčný dom), Štúrova. Opravy však nie sme schopní zabezpečiť pre nedostatok finančných prostriedkov.
► Ktoré cesty za koľko ste opravili v máji a júni?
– V máji sme zrealizovali opravy na uliciach Valová, Kollárova, Vodárenská, Vajanského, Winterova, Nikola Teslu, Krajinský most, Letná, Krajinská, Staničná, Bodona, Pod Párovcami a Brezová za 11 964,95 eur. V júni sa chystáme opravovať ulice Kupeckého, Ružovú, J. Záborského, Nálepkovu, Díčovu, Vodárenskú, Zavretý Kút, Priemyselnú, Obchodnú, Staničnú, Vážsku/Slnečnú, Sládkovičovu, Winterovu, Štúrovu, Javorovú, Lipovú, A. Hlinku, Záhradnú a Jánošíkovu za približne 21-tisíc aur.
► Už dlhší čas je zlá situácia na Vrbovskej ceste v Kanade popri rodinných domoch. Sú tam hlboké jamy na krajnici. Urobí s tým niečo mesto?
– Vrbovská je na zozname komunikácií, ktorých opravy sú žiaduce.

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel