V Piešťanskom týždni číslo 27/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 29. júna 2015, 14:32
  • Autor:

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Mestské zastupiteľstvo rokovalo za zatvorenými dverami
Veľká zasadačka mestského úradu prichýlila v stredu 24. júna 20 poslancov na 6. zasadnutí mestského zastupiteľstva. Na programe boli len dva body – riešenie personálnych problémov na najvyšších postoch v Službách mesta Piešťany a informatívne oboznámenie poslancov s výsledkami bezpečnostných kontrol.
Problémy treba riešiť a nie utajovať
Jedným z poslancov, ktorí nepodpísali„vyššiu“ formu mlčanlivosti a čiastkovú správu bezpečnostnej komisie nedostali po rokovaní zastupiteľstva za zatvorenými dverami v písomnej podobe, je aj predseda najväčšieho poslaneckého klubu Spoločne pre Piešťany Tomáš Hudcovič.
Hokejová dozorná rada sa rozpadla
Po deviatich rokoch na čele dozornej rady ŠHK 37 Piešťany, s.r.o. oznámila v stredu 24. júna na rokovaní mestského zastupiteľstva svoju abdikáciu jej predsedníčka Iveta Babičová (SDKÚ-DS), nominovaná do hokejovej eseročky piešťanskou samosprávou. Svoj krok odôvodnila nečinnosťou tohto orgánu i útokmi v médiách na svoju osobu v súvislosti s touto prácou. Nových nominantov do dozornej rady za mesto Piešťany sa pravdepodobne dozvieme už tento týždeň na 7. rokovaní mestského zastupiteľstva.
V potoku našli utopeného muža z Veľkého Orvišťa
Vo Veľkom Orvišti sa stala tragédia. V nedeľu 28. júna nadránom sa v potoku, ktorý preteká centrom obce utopil  78-ročný muža z Veľkého Orvišťa. Podľa trnavskej krajskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej, muž odišiel z domu na bicykli ešte v sobotu popoludní  na bicykli do Piešťan a nevrátil sa domov.
Topfest: Takmer všetci muži si strihli gitarové sólo
Už dvanásť ro(c)kov zabáva svojich fanúšikov najväčší obdobný festival na Slovensku. Poriadnu dávku energie a dobrej hudby ponúkol Topfest aj počas uplynulého víkendu na piešťanskom letisku.
Na Teplickej sa vodiči predvádzajú, zasiahne polícia?
Stiahnuté okienko, hudba naplno, ťažká noha a vodič sledujúci pohľady okoloidúcich. Po rekonštrukcii Teplickej ulice v Piešťanoch je cesta pomerne široká a ľahko zjazdná. Denne ju využívajú stovky obyvateľov a niektorí v nej vidia možnosť „ukázať sa“.
M. Radačovský: Počas chemoterapie som videl labute
V pondelok 22. júna sa v Dome umenia Piešťany predviedol brniansky baletný súbor pod vedením Mária Radačovského.
Budúci kuchár získal zlato v Tatrách
Študenta Strednej odbornej školy obchodu a služieb Jakuba Bolješika  ocenili zlatou medailou v súťaži Tatranský kuchár 2015 za špecialitu z diviny. Získal si tak obdiv usporiadateľov súťaže –  Tatranského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, zástupcov Grandhotela Starý Smokovec a Tatry Mountain Resorts.
Dubovany: Týždeň plný olympizmu aj lúčenie s učiteľkou
Školáci i škôlkari, ale i učiteľky a rodičia v Dubovanoch žili na chvíľu v znamení olympijského zápolenia. Najskôr prežili týždeň plný usilovnej prípravy a výučby na starovekú i novovekú olympiádu a potom vyrazili do boja o vavrínové vence. Ich ciele nie sú malé – chcú totiž získať pohár prezidenta Slovenského olympijského výboru.
V Krakovanoch varili jedlá starých mám
Krakovanci si založili novú tradíciu. Gazdinky oprášili recepty starých mám a v sobotu 27. júna od skorých ranných hodín až do obeda varili, smažili i piekli najchýrnejšie špecialitky krakovianskej kuchyne. Vo dvore kultúrneho domu podávali fučku s cibuľkou, kapustné perky, šúlance i opatance, fazuľovú kašu, pšenové bobále, štrúdle, lángoše, lokše, kapustníky, zázvorníky i oškvarkové pagáče. Návštevníci sa najskôr dosýta najedli a potom sa stali svedkami Župného festivalu kultúry.
Bojovník Branislav Boledovič získal opasok v MMA
V Piešťanoch sa dostávajú do popredia bojové športy, čoho dôkazom je aj nedávny úspech zápasníka Branislava Boledoviča v MMA. Členovi MMA Fight Club Predators Piešťany sa podarilo vybojovať opasok v kategórii do 84 kilogramov v amatérskej súťaži SLAM, čo sa dovtedy žiadnemu Piešťancovi nepodarilo.
Paracyklistovi Metelkovi to ide aj medzi zdravými, naháňal aj Sagana
Piešťanský paracyklista Jozef Metelka v poslednom čase predvádza vynikajúce výkony a medzi hendikepovanými cyklistami nemá konkurenciu. Výborné výkony však predviedol počas uplynulého víkendu aj medzi zdravými cyklistami, keď sa predstavil na spoločných Majstrovstvách Česka i Slovenska v Žiline. V časovke jednotlivcov obsadil medzi slovenskými pretekármi vynikajúcu štvrtú priečku a v cyklistických pretekoch s hromadným štartom skončil na desiatom.
PFK Junior Cup vyhrali hráči Debrecenu, Piešťanci na výbornej šiestej priečke
Futbalový štadión PFK Piešťany už riadne dlho nezažil taký prílev fanúšikov, ako počas uplynulého víkendu. Zaplnená tribúna totiž sledovala prvý ročník medzinárodného turnaja futbalistov do 11 rokov PFK Junior Cup, ktorého sa zúčastnilo 24 tímov z celej Európy na čele so slávnym AS Rím. Najväčší favorit turnaja z večného mesta však turnaj prekvapivo nevyhral. Vo finále nestačili na maďarský tím DVSC Debrecen, ktorému podľahli 0:1. Výborne sa darilo aj domácemu družstvo PFK Piešťany, ktoré sa umiestnilo na šiestej priečke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea