Deň príjemných prekvapení a susedskej súdržnosti

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. júna 2015, 08:37
  • Autor:Tibor Hlobeň

Kto čakal v nedeľu v Modrovej mini Zlatú stuhu, stretnutie motoristických veteránov zoširoka zďaleka, ostal sklamaný. Hoci mladí organizátori z neformálneho združenia Tím na kolesách nazvali druhý ročník svojho podujatia Modrová na kolesách, staré autá sa stali len sprievodným podujatím. Celé to bolo o súdržností ľudí z obce a okolia a ukážkach, ako málo niekedy stačí a vieme si pomôcť.

Nápad sa zrodil v hlave Dominiky Horňákovej. Po štúdiách v Bratislave zostala síce pracovať v hlavnom meste, ale na miesta, kde vyrástla, sa pravidelne vracia. „Nechcem zabudnúť na ľudí, ktorí ma vychovali. Počas štúdií som sa naučila organizovať rôzne podujatia a teraz skúsenosti prenášam naspäť do Modrovej,“ odkrýva v úsmeve takmer dokonalý chrup marketingová pracovníčka.

V Modrovej združila okolo seba desať aktívnych ľudí a okrem dvoch ročníkov „motoristického“ podujatia majú za sebou čistenie obce, nazvané Modrová na zelenú a chystajú Susedský čin roka na podporu aktivít vedúcich z zvýšenému záujmu o ľudí okolo seba. „Je ľahšie robiť, keď sa ľudia spoja. Chceme naštartovať celý región, už dnes máme medzi sebou aj rovesníkov z Modrovky či neďalekých Kočoviec,“ prezrádza nové plány Dominika.

Novinkou druhého ročníka podujatia bola Zóna DOBRA. Na pódiu kultúrneho domu sa miestnym predstavili občianske združenia či iniciatívy zo Serede a Dolného Lopašova, aby ich inšpirovali meniť svoje okolie k lepšiemu. Pod pódiom v HandMade zóne zas predvádzali šikovní ľudia kvalitné ručne robené výrobky. Na druhom konci sály ponúkali kulinárske sladké či slané dobroty dve sympatické Ukrajinky žijúce na Slovensku, vysokoškoláčka Katarína a marketingová expertka Viktória. Nadchli ich nápady mladých z Modrovej. Spriatelili sa s nimi a svojou prítomnosťou povýšili podujatie na kozmopolitnú úroveň.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 23. júna.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína