Hudobný tip: Flamengo – Kuře v hodinkách

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. júna 2015, 13:55
  • Autor:Adam Kvasnica

V rubrike Hudobný tip predstavujem albumy, ktoré stoja za vypočutie. Vyberám tituly, ktoré sú zaujímavé po hudobnej i po koncepčnej stránke. Hudba sa však lepšie počúva, ako sa o nej číta, preto si budete môcť vypočuť ukážku z predstavovaného albumu každú sobotu o 21.00 h na vlnách Rádia Piešťany.

Hudobným tipom na tento týždeň je legendárny album Kuře v hodinkách od českej rockovej skupiny Flamengo. Podľa viacerých rebríčkov a hudobných kritikov ide o najslávnejší album československej hudobnej scény vôbec. Doska bola nahraná v roku 1971, no vďaka veľkému záujmu o túto nahrávku ju vydavateľstvo Supraphon vydalo znovu v rokoch 1998 a 2012.
Na albume sa stretli elektrický bigbít a básnictvo fenomenálneho Josefa Kainara v unikátnej symbióze. Hudobnou inšpiráciou skupiny Flamengo boli nepochybne anglosaské kapely tej doby, no pridaním vlastnej rytmiky a originálnych textov v češtine sa tento album stal unikátom. Neskutočná energia džezových pasáží saxofonistu Jana Kubíka sa strieda s flautovými sólami, pri ktorých možno počuť vplyvy skupiny Jethro Tull.
Kuře v hodinkách si môžete vypočuť v Rádiu Piešťany už túto sobotu o 21.00 h.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina