Riaditeľ, ktorému sa málil plat, končí

  • Spravodajstvo
  • 18. júna 2015, 16:15
  • Autor:sita

Len nedávno vymenovaného riaditeľa Služieb mesta Piešťany Miroslava Prochásku budú poslanci mestského zastupiteľstva na budúci týždeň odvolávať. M. Procháska sa po mesiaci v riaditeľskom kresle rozhodol sám skončiť pracovný pomer v príspevkovej organizácii mesta. O funkciu riaditeľa sa pritom vo výberovom konaní uchádzalo až 24 záujemcov. Do finálneho výberu sa dostali traja, mestské zastupiteľstvo si takmer všetkými hlasmi vybralo M. Prochásku, ktorý mal skúsenosti z rovnakej práce v Prievidzi. Sľuboval zníženie nákladov na verejné osvetlenie, ale aj lepšiu starostlivosť o zeleň.

Poslanci mestského zastupiteľstva schválili jeho vymenovanie za riaditeľa ešte v marci. Riaditeľ však nechcel podpísať pracovnú zmluvu, pretože sa mu nepáčil ponúknutý plat. Primátor Miloš Tamajka mu k základnému platu pridal aj maximálnu možnú pohyblivú zložku, ani tá ho nepresvedčila k podpisu pracovnej zmluvy. Tú podpísal po stretnutiach s primátorom až 5. mája.

Dlhoročný riaditeľ Služieb mesta Piešťany Ernest Jančina odišiel do dôchodku krátko po vlaňajších komunálnych voľbách. Príspevková organizácia Služby mesta Piešťany má v meste dôležité postavenie, zabezpečuje starostlivosť o mestské komunikácie, verejnú zeleň, ihriská, verejné osvetlenie, cintoríny, parkoviská, trhoviská, ale ponúka aj niektoré podnikateľské činnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana