Priechod na Bernolákovej o čosi bezpečnejší

  • Spravodajstvo
  • 16. júna 2015, 14:45
  • Autor:pror

Priechod pre chodcov na Bernolákovej ulici v Piešťanoch je vďaka upozorneniu Piešťanského týždňa bezpečnejší. Po tom, ako sme v marci tohto roku priniesli informáciu o nebezpečnom priechode, hojne používanom najmä mládežníkmi zo stredných škôl z Námestia SNP, radnica urobila nápravu.

Priechod pre peších ani nie sto metrov od radnice sa dal len ťažko nazvať bezproblémovým. Vyznačené státia pre automobily začínali a končili na jeho úrovni v rozpore so zákonom o cestnej premávke. Pre chodcov znamenali nebezpečenstvo. Tí pre odstavené autá pri vstupe do vozovky nemali takmer žiaden výhľad na cestu a stávali sa neviditeľní pre prichádzajúcich vodičov v oboch smeroch.
Z radnice sme dostali upokojujúce vyjadrenie. „Parkovacie miesta pred priechodom pre chodcov pri obnove vodorovného dopravného značenia na území mesta nahradia šikmé rovnobežné čiary. Na takto vyznačený priestor nesmú motorové vozidlá vchádzať a ani tam parkovať,“ ubezpečila nás hovorkyňa mestského úradu Eva Bereczová.
A čo sľúbili, aj splnili. Po troch mesiacoch od poukázania na problém vo vodorovnom dopravnom značení na Bernolákovej ulici sú parkovacie miesta vyznačené vo vzdialenosti umožňujúcej chodcom bezpečne sa rozhliadnuť ešte pred vstúpením do vozovky.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 16. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana