Veterány z Piešťanských zlatých stúh sú na cestách neprehliadnuteľné

  • Spravodajstvo
  • 15. júna 2015, 21:43
  • Autor:am/pror

V Piešťanoch sa počas uplynulého víkendu uskutočnilo 24. stretnutie vyznávačov automobilových veteránov s názvom Piešťanské zlaté stuhy. Spomedzi viac ako päťdesiat účastníkov sa v piatok štyri desiatky oldtimerov vybrali na takmer 160-kilometrový výjazd po malebných zákutiach Ponitria. Piešťanský týždeň tam nechýbal, a čo sa dialo na cestách, vám prinášame slovom i obrazom.

Piatková okružná jazda sa začala o jedenástej hodine na Kúpeľnom ostrove. Po štarte si to veteráni najrôznejších ročníkov a kategórií namierili cez Kolonádový most a centrum mesta späť na druhú stranu Váhu a pokračovali na Ratnovce a Svrbický kopec. Toto stúpanie sa stalo prvou vážnou previerkou kondície historických krásavcov. I keď staršie ročníky vozidiel spomalili na rýchlosť konských povozov, záťažová skúška skončila bez akýchkoľvek ťažkosti.

Obdiv k predchodcom moderných áut

So zvyšujúcou sa teplotou vzduchu a zintenzívnením páliacich lúčov slnka sa vyskytli prvé problémy. Pre klasické motory bez elektronických výdobytkov dnešnej doby v rekordných horúčavách nastali krušné chvíle a viaceré veterány muselinaberať dych odstavené pri ceste v tieni stromoradí.
Pozrite si fotogalériu.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 16. júna.


((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián