Hokejový Memoriál Ivana Hlinku sa v Piešťanoch konať nebude!

  • Hokej / Šport
  • 11. júna 2015, 17:33
  • Autor:TS ŠHK 37

Jeden z najkvalitnejších turnajov mládežníckych hokejových reprezentácii do 18 rokov Memoriál Ivana Hlinku, ktorý sa tradične uskutočňoval začiatkom augusta v Piešťanoch sa v kúpeľnom meste tento rok žiaľ konať nebude.

Hokejový klub ŠHK 37 Piešťany musel ako spoluorganizátor uskutočnenie turnaja v piešťanskej Easton aréne odvolať. Učinil tak z dôvodov, nakoľko stále nie je isté, že sa do začiatku turnaja – 7. augusta stihne kvôli rekonštrukcií strojovne pripraviť ľadová plocha. "Bolo to ťažké rozhodnutie, pretože hostiť tak kvalitný turnaj, ako Memoriál Ivana Hlinku bolo pre nás cťou. Išlo aj o prestížnu záležitosť, nakoľko  je to jeden z najlepších mládežníckych turnajov na svete. Bohužiaľ je momentálna situácia ohľadom rekonštrukcie strojovne v štádiu legislatívnych a zákonných postupov, ktoré nemôžeme ovplyvniť. Mesto prednedávnom vyhlásilo výberové konanie, ktoré v súčasnosti prebieha a s najväčšou pravdepodobnosťou by sa do začiatku turnaja nestihol pripraviť ľad. Museli sme to včas oznámiť zväzu, aby si mohol pripraviť náhradný plán," povedal prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák. Náhradné miesto konania turnaja bude známe v najbližších týždňoch. 

Len pre informáciu môžeme uviesť, že Memoriál Ivana Hlinku prebieha od roku 1997 v Českej republike a na Slovensku a nesie meno legendárneho hokejistu a trénera Ivana Hlinku od roku 2004, kedy tragicky zahynul pri autonehode. Zúčastňujú sa ho hráči do 18 rokov a je prestížnou prehliadkou hokejových talentov z Európy i zámoria. Jeho tradičnými účastníkmi sú celky Slovenska, Českej republiky, Fínska, Švédska, Ruska, Kanady či USA. V minulosti sa na turnaji predstavili hviezdy ako napríklad Sidney Crosby, Steven Stamkos či Jevganij Malkin.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián