Túžite po novom mieste? Rozmýšľajte!

  • Spravodajstvo / Región
  • 10. júna 2015, 13:37
  • Autor:inz

Ciest, ako si vyberať zamestnanie, je mnoho. Mnoho je aj pohnútok, prečo a ktorého zamestnávateľa si vybrať. Ak sa vyberať dá. Rozhodne však stojí za to vždy sa pozrieť na to, aké benefity vám okrem pravidelného platu a práce, ktorá vás zaujíma alebo ktorú máte vyštudovanú, do kolónky „zamestnaný“ pribudnú. A kto sa stane človekom, ktorý je v tíme tých, ku ktorým sa ako zamestnanec môžete s dôverou obrátiť. Doba sa mení. A je čas vnímať aj svoju firmu nielen podľa názvu, ale aj celkovej filozofie a nastavenia. Jednu z nich vám predstavujeme.

Firmu, ktorá aj keď je zahraničná, je na Slovensku už 22 rokov a má rodinný charakter. O nej, o filozofii spoločnosti Askoll, o tom, koľko nových miest ponúka a koľko zamestnancov hľadá v tomto roku, sme sa rozprávali s HR manažérom Ing. Mariánom Hudečkom.

► Kde ste začínali svoju kariéru?

Druhý deň po štátniciach som odišiel na pracovnú stáž do Rakúska, kde som vo finančnej inštitúcii na personálnom oddelení dostal možnosť konfrontovať teoretické znalosti zo školy v praxi. Po ukončení stáže som sa vrátil do Trenčína a pracoval v personálnej agentúre. Neskôr som pracoval sedem rokov pre najväčšieho dodávateľa pre automobilový priemysel v rôznych krajinách a pozíciách.

► Vyrábali ste niekedy aj niečo iné ako motory do „bielej“ techniky?

V minulosti sme mali vo výrobnom programe okrem motorov aj vypúšťacie pumpy pre práčky a sušičky, v súčasnosti sa špecializujeme na motory do práčok pre európsky trh s bielou technikou. V blízkej budúcnosti plánujeme vyrábať elektromotory pre elektrobicykle a elektroskútre.

► Aké sú podľa vás najväčšie výhody spoločnosti Askoll?
Sme veľmi stabilná firma, neustále investujeme do nových technológií, vyvíjame nové produkty v oblasti elektromotorov pre bielu techniku a najnovšie pre elektromobilitu. Naviac, Slovensko hrá v rámci celej firmy mimoriadne dôležitú úlohu, investovali sme do novej modernej haly, sme kompetenčným centrom pre elektromotory pre celú skupinu a v rámci nového projektu budeme od roku 2016 vyrábať nové typy elektromotorov pre najvyššie rady práčok pre viacero výrobcov bielej techniky.

HR manažér Askoll Ing. Marián Hudeček

► Čo by pre vás predstavovalo najväčší úspech?

Okrem elektromotorov vyrábať v Potvoriciach elektrobicykle a elektroskútre pre zákazníkov v celej Európe a prispievať k rozšíreniu elektromobility aj na Slovensku.

► Príležitosť u vás dostávajú aj študenti stredných technických škôl. Ako to vyzerá v praxi?

Dlhodobo spolupracujeme so Strednou priemyselnou školou (SPŠ) v Novom Meste nad Váhom. Študenti k nám chodia na exkurzie, vykonávajú odbornú prax a niektorí po maturite zostávajú pracovať vo firme ako technici alebo nastavovači. Tento rok sa zapájame do projektu duálneho vzdelávania a budeme so SPŠ vzdelávať budúcich zamestnancov priamo pre naše budúce potreby.

► Aký je najmenší počet miest, ktoré chcete v najbližšom období obsadiť?
V tomto roku plánujeme prijať 40-50 nových zamestnancov.
www.praca-askoll.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund