Šachistka A. Slabá dvojnásobnou majsterkou

  • Šport / Ostatné športy
  • 10. júna 2015, 14:06
  • Autor:th

V Ružomberku sa 23. mája uskutočnili majstrovstvá Slovenska do 12 rokov v rapid šachu. Zúčastnilo sa ich 11 dievčat a hralo sa na sedem kôl švajčiarskym systémom. Výborne si viedla hráčka piešťanského šachového klubu Andrea Slabá, ktorá zvíťazila so ziskom siedmich bodov zo siedmich partií. Dosiahla stopercentnú úspešnosť a zaslúžene jej patrí majstrovský titul.

To však nebolo všetko, pretože deň predtým získala s družstvom KŠN Bratislava majstrovský titul v družstvách mladších žiakov. Pravidlá totiž umožňujú, že družstvo môže doplniť jedného hráča aj z iného oddielu s jeho súhlasom. Z celého Slovenska sa zúčastnilo 24 družstiev. KŠN vyhralo 25 partií, jednu remizovalo a len dvakrát prehralo. A. Slabá vyhrala opäť všetkých sedem partií. Na druhej priečke sa umiestnila CVČ Malacky, tretia skončila Liptovská šachová škola.
„A. Slabá je veľkou nádejou nielen piešťanského, ale aj slovenského šachu. Všetci, čo s mládežníckym šachom pracujeme a trénujeme deti v CVČ Ahoj, dúfame, že tieto výsledky nájdu patričnú odozvu aj vo vedení mesta. Bolo by vhodné nájsť nejaký spôsob, ako mladých a perspektívnych šachistov podporiť,“ povedal tréner šachistky Vladimír Gubiš.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 9. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola