Ragbisti tvoria históriu

  • Šport / Ostatné športy
  • 10. júna 2015, 15:35
  • Autor:vk/th

Piešťanskí ragbisti z Rugby Union Clubu (RUC) sa v sobotu 30. mája zúčastnili vôbec po prvýkrát v histórii slovenského rugby medzinárodného turnaja v kategórii do 16 rokov pri príležitosti osláv 25. výročia Maďarskej rugbyovej únie v Ostrihome. Piešťanci si vo svojej premiére neviedli vôbec zle, aj keď troška prekvapujúco boli zaradení do turnajovej kategórie juniorov do 19 rokov.

V prvom zápase síce podľahli RFC Exiles Budapešť 10:26, ale historicky zaznamenali svoje prvé body zásluhou Adama Scherrera a Pavla Osypenka.
V druhom stretnutí prehrali s celkovým víťazom turnaja FW Gorillák RC Szeged 0:56. Podľa slov prezidenta RUC Piešťany Terryho Purtona bol maďarský tím o pár rokov starší ako Piešťanci, takže aj skúsenejší, a tiež sa na ihrisku prejavil okrem vekového aj váhový rozdiel.
V poslednom zápase vybojovali piešťanskí ragbisti cenné víťazstvo nad Pesti Barnabás SZKI Budapešť 22:0, keď sa bodovo presadili Lukáš Pomajbo, Jakub Augustín, Lukáš Chmelo, a na turnaji obsadili konečnú piatu priečku.
Slová chvály adresoval Piešťancom aj športový riaditeľ Slovenskej ragbyovej únie Vladimír Kubala: „Dôležitejšie ako víťazstvá bola vôbec účasť slovenského tímu kadetov na turnaji. Určite to bol významný míľnik slovenského rugby. Chlapcom ďakujeme za príkladnú reprezentáciu Slovenska. Príklad z Piešťan si môžu vziať aj ostatné kluby. Vidíme, že aj v horších podmienkach sa dá pracovať s mládežou. Ešte raz veľká pochvala a ďakujeme.“
Spokojnosť s vystúpením na turnaji nám potvrdil aj jeden zo zakladateľov RUC Piešťany Filip Kráľ: „V prvom rade chcem pochváliť chalanov za odvahu a nasadenie, ktoré predviedli počas každého zápasu. Je dôležité podotknúť, že sme hrali proti starším, teda aj skúsenejším mužstvám. Obsadili sme piate miesto a na svoje konto sme si pripísali aj historicky prvé víťazstvo. Popravde, pre nás bola len účasť na turnaji jedno veľké víťazstvo a pokrok nielen piešťanského, ale i slovenského ragby. V neposlednom rade by som sa chcel poďakovať rodičom, ktorí nám pomohli uskutočniť naše prvé ragby dobrodružstvo.“
Zostava RUC: Adam Scherrer, Jakub Augustín, Tomáš Škrabák, Lukáš Pomajbo, Lukáš Chmelo, Ján Lehuta, Pavlo Osypenko, Michal Bartovič, Tomáš Opial. Realizačný tím: Terry Purton, James Begg, Filip Kráľ.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 9. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina