Deti z Holubyho oslavovali MDD s materskými školami

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. júna 2015, 10:04
  • Autor:bk

Ktoré dieťa by sa netešilo na deň, keď majú sviatok všetky deti. V školách a predškolských zariadeniach bolo počas minulého týždňa mnoho podujatí venovaných deťom. Keďže Základná škola na Holubyho ulici v Piešťanoch spolupracuje s okolitými materskými školami, vychovávateľky zo školského klubu pre drobcov pripravili zábavné podujatie k MDD.

Veľký zatrávnený a zalesnený školský dvor sa premenil na rozprávkovo-zábavný park. Vyrástlo v ňom deväť stanovíšť, cez ktoré prešlo vyše sto detí z materských škôl zo Staničnej, Zavretého kúta a Považskej. Kŕmili malého dráčika Bucifálka, prekonávali terén s kocúrom v sedemmíľových čižmách, maľovali medovníčky na ježibabin domček, stavali princeznej na vlásku novú vežu a hrad. Bystrozraké deti so zaviazanými očami prekonávali pomocou lana dráhu okolo stromov, hádzali potravu do domčeka Bartovi a Líze. Potešila i klasika – hod do minibasketbalového koša, kuželky či krúžky. Za odmenu si okrem cukríkov pri plnení zábavných disciplín odniesli i malé darčeky, ktoré vyrobili žiaci v školskom klube. Kuchárky pohostili v jedálni všetkých lekárovými buchtami a čajom.
Organizáciu podujatia zvládli vychovávateľky Martina Gloszová, Monika Manasová, Zlatica Máčeková a Božena Kučerová aj vďaka pomoci detí z tretieho a štvrtého ročníka. Osobitnú pochvalu si zaslúži trinásť deviatakov. Pripravili celú zábavnú trasu v školskom parku, rozmiestnili rekvizity, zapožičané súkromnou firmou, pomôcky, lavičky, darčeky, pomáhali v jedálni s občerstvením a zároveň pomáhali súťažiacom zdolávať úlohy na stanovištiach.
Peknou bodkou za predpoludňajšími oslavami MDD na ZŠ na Holubyho sa pre všetky deti školy stal netradičný – zážitkový darček. V športovom areáli ich čakali malé letecké modely, ktoré ich majitelia deťom aj predviedli priamo vo vzduchu. Popoludní si svoju šikovnosť na stanovištiach s chuťou vyskúšali deti zo školského klubu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 9. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina