V Čechách kauzy, v Piešťanoch aquapark?

  • Spravodajstvo
  • 9. júna 2015, 14:04
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Zdeněk Zemek, český miliardár, ktorý chce v Piešťanoch stavať aquapark, čelí vo svojej domovine veľkým finančným problémom. Jeho oceliarsky gigant Steel holding sa ocitol v stratách a na Krajskom súde v Brne jeho synovia, dvojčatá Alexander a Zdeněk, čelia žalobe v kauze za dve miliardy českých korún, čo je v prepočte takmer 73 miliónov eur.

Minuloročná havária obrieho ozubeného kolesa vo valcovniach rúr v Chomutove pripravila hutnícke divízie skupiny Z-Group Z. Zemeka o 200 miliónov korún. „Pôvodne sme mali v hutníckej výrobe skončiť so ziskom vyše sto miliónov korún. Teraz to bude rovnaké číslo, ale pôjde o stratu. Výpadok sa preniesol aj do oceliarne v Hrádku, ktorá dodáva do Chomutova ingoty,“ povedal Z. Zemek v rozhovore pre český spravodajský portál E15.cz.
Miliardárska rodina sa tiež dostala do hľadáčika českých vyšetrovateľov pre podnikanie vo fotovoltaike. V súčasnej dobe na Krajskom súde v Brne čelia Zemekovi synovia žalobám za dve miliardy korún. „Tunajší súd eviduje dve konania na úseku správneho súdnictva. Najvyšší štátny zástupca podal žaloby proti správnym rozhodnutiam Energetického regulačného úradu, ktorými sa domáha zrušenia jeho rozhodnutia o udelení licencie na prevádzkovanie fotovoltaickej elektrárne. V oboch veciach zatiaľ nebolo rozhodnuté,“ informovala nás tlačová hovorkyňa Krajského súdu v Brne Lenka Smutná Polachová.


Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 9. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina