V Piešťanskom týždni 24/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 8. júna 2015, 14:11
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

V Čechách lietajú v kauzách za miliardy a v Piešťanoch chcú stavať aquapark

Zdeněk Zemek, český miliardár, ktorý chce v Piešťanoch stavať aquapark, čelí vo svojej domovine veľkým finančným problémom. Jeho oceliarsky gigant Steel holding sa ocitol v stratách a na Krajskom súde v Brne jeho synovia, dvojčatá Alexander a Zdeněk, čelia žalobe v kauze za dve miliardy českých korún, čo je v prepočte takmer 73 miliónov eur a hrozí im strata slobody až na desať rokov.

Podchod pod železnicou aj po rokoch bez kolaudačného rozhodnutia

Frekventovaný podchod na Dopravnej ulici v Piešťanoch stále nie je skolaudovaný. A to aj napriek tomu, že bol dokončený už pred siedmimi rokmi. Ak sa teda chcú Piešťanci vybrať pešo z centra mesta do nákupných centier alebo do mestskej časti Kanada či na sídlisko N. Teslu, existuje pre nich jediná oficiálne schválená cesta pre peších, a to až podchodom popod železnicu pri letisku popri ceste na Ostrov a Veľké Orvište.

Kúpeľnú sezónu otvorili po prvýkrát v hudobnom pavilóne

Už po 24-krát sa v novodobej histórii Piešťan otvorila letná kúpeľná sezóna. Ulice sa zaplnili sviatočne naladenými ľuďmi, ktorí si prišli pozrieť nielen slávnostný sprievod, ale aj otvárací ceremoniál, ktorý sa po prvýkrát konal v hudobnom pavilóne v mestskom parku.

Havrany znepríjemňujú život obyvateľom na Prednádraží

Na Ulici A. Hlinku v Piešťanoch hlasné krákanie havranov, hniezdiacich na stromoch, vraj znepríjemňuje život obyvateľom. Sťažnosť s týmto znením momentálne rieši radnica. Piešťanský týždeň zisťoval, či je možné tento problém na sídlisku Prednádražie vyriešiť.

Letisko Piešťany: Silné stroje, krásne ženy a dobrá hudba

Počas prvého júnového víkendu sa Piešťany stali dejiskom obrovskej motorkárskej akcie. Pri príležitosti dvadsiateho výročia založenia trnavského Bikers Centra Slovakia bol usporiadaný Deň motorkárov práve na piešťanskom letisku.

Kauza CT: pol roka po

Približne pred pol rokom začala polícia preverovať nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici. No pokým o úplatkoch kardiochirurga Viliama Fischera alebo daroch pacientov pre obvodného lekára Petra Liptáka informovala takmer online, kauza CT je zahalená rúškom tajomstva. Preto sme sa na ňu pri príležitosti skoro okrúhleho "jubilea" pozreli očami investigatívneho novinára Mareka vagoviča z časopisu .týždeň.

Lidl už začali stavať, kolóny to zatiaľ nespôsobuje

Výstavba obchodného reťazca Lidl na Bratislavskej ceste v Piešťanoch začala.  Na stavenisku, ktoré  vzniklo po likvidácii bývalej Tvorby sa objavili vo štvrtok 4. júna ťažké mechanizmy. Dominuje im žeriav, pomocou ktorého stavbári umiestňujú železobetónové piliere.

Borovce a Drahovce postupujú, Trebaticiam to opäť nevyšlo

Regionálne futbalové súťaže mali na programe predposledné jarné kolo a vo veľa zápasoch išlo o všetko. V šlágri kola prehrali Trebatice v Malženiciach a definitívne prišli o šancu postúpiť. Naopak Drahovce v oblastných majstrovstvách a Borovce v oblastnej súťaže potvrdili svoju dominanciu a kolo pred koncom sezóny si zabezpečili postupy do vyšších súťaží.


Prezident ŠHK 37 Jaroslav Lušňák: Nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie

Vo štvrtok večer sa po pár mesiacoch opäť uskutočnilo stretnutie vedenia hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany s fanúšikmi. Diskusia sa niesla vo férovej atmosfére, no pri niektorých témach bola výmena názorov o čosi vášnivejšia.  Prítomných fanúšikov zaujímala hlavne aktuálna situácia v hokejovom klube a hlavne pri A-mužstve. Riešili sa však aj iné témy, ako napríklad blížiaca sa voľba prezidenta Slovenského hokejového zväzu ľadového hokeja (SZĽH), či aktuálny stav strojovne zimného štadióna.
 

Drahovská v Senci víťazne, Sedliačik a Drahovský štvrtí

Za veľkej horúčavy sa v Senci uskutočnilo 1. kolo Slovenského pohára v triatlone. Vďaka obsadeniu a počtu štartujúcich, bol šprint triatlon (0,75-20-5) vrcholom Seneckého triatlonu. Výborne si opäť počínali aj piešťanskí triatlonisti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana