V seniorskom klube učila SM systém

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. júna 2015, 15:26
  • Autor:S. Nováková

V priestoroch združenia Aktívny senior (AkSen) v Piešťanoch sa v stredu 27. mája uskutočnila prednáška Anny Aštaryovej. Fyzioterapeutka, ktorá je zároveň učiteľkou telesnej výchovy, oboznámila návštevníkov s metódou cvičenia SM systém.

Cieľom cvičenia je funkčná stabilizácia a mobilizácia chrbtice, ktorú vyvinul a tridsať rokov zdokonaľoval český lekár Richard Smíšek z Prahy. A. Aštaryová priblížila seniorom rehabilitačné cvičenie, ktoré spočívalo v naťahovaní rôznych partií tela pomocou dvoch gúm upevnených na oboch zápästiach.
„Cvičenia slúžia na odstránenie problémov pohybového ústrojenstva, napríklad skoliózy, lordózy, poklesu panvového dna, padnutej klenby na chodidlách, rôznych problémov so stavcami, platničkami, ale aj chrbtice. Metóda odstraňuje problémy ochabnutého svalstva, ktoré cvičením špirálovito uvoľňuje a spevňuje, zväčšuje medzistavcový priestor, odstraňuje bolesti chrbtice, naťahuje skrátené partie, odstraňuje rôzne hernie,“ uviedla A. Aštaryová.
Cieľom cvičení, ktoré sa realizujú v sede na stoličke, fitlopte i v stoji, je optimálna koordinácia a špirálová stabilizácia tela. Po úvodnej prednáške sa A. Aštaryová chystá v klube AkSen viesť cvičenia pre verejnosť.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 2. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana