Kontrolór vyfasoval poriadne mastnú pokutu!

  • Spravodajstvo
  • 2. júna 2015, 13:26
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Škandalózny marcový bezpečnostný audit a podivné personálne praktiky na piešťanskej radnici vedenie mesta i naďalej odmieta objasniť. Pravdu sa opäť nedozvedeli poslanci, ale ani médiá. Primátor Miloš Tamajka napriek sľubom vysvetlenia stále odďaľuje a viceprimátor Michal Hynek svojimi tvrdeniami o utajovaných dokumentoch, ktoré vraj súvisia s bezpečnosťou Piešťan, rozosmial niektorých poslancov na zastupiteľstve, ktoré sa konalo vo štvrtok 28. mája. Ani hlavný kontrolór toho veľa neobjasnil.

Aj napriek prísľubu M. Hyneka, že v máji marcové udalosti na radnici vysvetlia, sa tak nestalo. Na otázky poslancov M. Tamajka hovoril o vysvetleniach na pracovnom stretnutí mimo riadneho zastupiteľstva. Viceprimátor poslancov presviedčal o problematike zverejňovania dokumentov, ktoré vraj majú utajovaný charakter, a preto by sa nemala s nimi oboznamovať verejnosť. A tak sa o udalostiach z marca, na ktoré upozornil Piešťanský týždeň, opäť nikto od vedenia radnice nič nedozvedel.
Mestskí poslanci i z toho dôvodu na návrh Jozefa Malíka prijali uznesenie, ktorým primátora zaviazali zvolať v čo najskoršom termíne zastupiteľstvo s jediným hlavným bodom. Ním má byť objasnenie marcového bezpečnostného auditu. Na prerokovanie sa dostala aj správa hlavného kontrolóra. Tesne po podivných previerkach na radnici poverili poslanci prešetrením udalostí kontrolóra mesta Petra Konečného. Ten svoju správu aj prezentoval. Napriek tomu, že v nej poukázal na niekoľkonásobné porušovanie zákonov pri prijímaní ľudí do zamestnania po nástupe M. Tamajku do čela radnice, poslancov svojou správou neuspokojil.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 2. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár