V Piešťanskom týždni 23/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 1. júna 2015, 14:05
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Domčeková nemala byť zapísaná ako riaditeľka nemocnice

Kauza piešťanského CT prístroja stále neutícha. Riaditeľka nemocnice Mária Domčeková na Alana Suchánka, ktorý na nákup predraženého CT minulý rok poukázal, podáva trestné oznámenie a Okresný úrad v Trnave na návrh prokuratúry zas vydal rozhodnutie ktorým uznal, že ustanovenie M. Domčekovej do funkcie riaditeľky nemocnice bolo nezákonné.

Kontrolór mesta nafasoval od poslancov poriadne mastnú pokutu!

Škandalózny marcový bezpečnostný audit a podivné personálna praktiky na piešťanskej radnici vedenie mesta i naďalej odmieta objasniť. Pravdu sa opäť nedozvedeli poslanci, ale ani médiá. Primátor Miloš Tamajka napriek sľubom vysvetlenia stále odďaľuje a viceprimátor Michal Hynek svojimi tvrdeniami o utajovaných dokumentoch, ktoré vraj súvisia z bezpečnosťou Piešťan, rozosmial niektorých poslancov na zastupiteľstve, ktoré sa konalo vo štvrtok 28. mája. Ani hlavný kontrolór toho veľa neobjasnil.

Nezbúrajú školu, ale opravia chladenie na štadióne

Hokejová sezóna by mala začať už o dva mesiace, a to s čiastočne zrekonštruovaným chladiacim zariadením. Systém chladenia bude zachovaný, no nové kompresory a čerpadlá budú mesto stáť 120-tisíc eur. Po rozsiahlej diskusii o tom rozhodli poslanci na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve.

Babač vezie z majstrovstiev Európy striebro

Slovenský reprezentant Lukáš Babač si na majstrovstvách Európy vo veslovaní v poľskej Poznani (29. – 31. mája) vybojoval striebornú medailu. Člen VK Sĺňava Piešťany naplnil v mužskom skife ľahkých váh medailové ambície. Na podujatí našiel jediného premožiteľa, ktorým bol v piatkovej rozjazde i v nedeľňajšom A-finále Francúz Pierre Houin.

Ministerstvo pôdohospodárstva žiadosť o dotáciu na rekonštrukciu Kolonádového mesta zamietlo

Ani druhý pokus o rekonštrukciu Kolonádového mosta v Piešťanoch z rozvojových programov nemal úspech. Informovala o tom na mestskom zastupiteľstve vo štvrtok 28. mája prednostka mestského úradu Dáša Reháková.

Pátrali sme po prasacích čeľustiach

Na Sadovej ulici v Piešťanoch ktosi vyhodil igelitové vrece plné kostí z čeľustí a hlavy prasiat. Odpadky objavila naša čitateľka vo štvrtok 28. mája ráno po ceste do práce. Vrece sa nachádzalo za ihriskom Základnej školy na Mojmírovej ulici v Piešťanoch v priestore medzi cestou a areálom športoviska. Zaujímalo nás, kto sa postará o jeho odpratanie. A tak sme začali pátrať.

Na Lodenici otvorili letnú sezónu

Jedlo, pitie a dobrá hudba. Tri dôležité veci, ktoré k letu neodmysliteľne patria. Inak tomu nebolo ani v sobotu 30. mája na Lodenici. Napriek búrke tam vôbec po prvý raz otvorili letnú sezónu.

Na Nálepkovej oškreli tri zaparkované autá

Predstavte si, že si odstavíte svoje auto na mestskom parkovisku na Nálepkovej ulici v Piešťanoch a keď sa k nemu vrátite, nájdete ho oškreté. Toto sa stalo našej čitateľke v pondelok 18. mája.

Chtelnica schytala debakel 0:8, Drahovce zakopli v Hornej Krupej

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším jarným kolom a sezóna sa pomaličky chýli ku koncu. Všetci zástupcovia regiónu v piatej lige zvíťazili, Drahovce prišlo o tri body v Majcichove, Borovce po víťazstve 2:0 nad Bankou majú už štvorbodový náskok na čele oblastnej súťaže a Madunice si schuti zastrieľali proti Chtelnici, ktorej naložili 8:0.


V Piešťanoch sa predviedli najväčšie kanoistické talenty

Piešťanská Lodenica žila cez víkend opäť svetovou mládežníckou rýchlostnou kanoistikou. Konalo sa tu totiž najväčšie slovenské kanoistické podujatie so silnou zahraničnou účasťou – Medzinárodná regata Piešťany 2015.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina