Je päť sudov a výčap bežná turistická výbava?

  • Spravodajstvo / Región
  • 19. mája 2015, 12:38
  • Autor:pror

Podľa predsedu občianskeho združenia Hrad Tematín Mojmíra Chomu syn starostu obce Lúka, Vladimíra Vöröša, predával pivo načierno na ich pozemku priamo pod hradom, no podľa starostu je všetko inak a jeho syn Patrik, podnikateľ v reštauračných službách, nič nečapoval, ale bol pod hradbami Tematína „len tak“.

Ako nám M. Choma povedal, 9. máj už roky patrí neformálnemu výstupu na hrad. Turisti si na túto nikým neorganizovanú akciu zvykli a zúčastňujú sa jej pravidelne, a to v hojnom počte. To zrejme neušlo pozornosti podnikavca z obce Lúka, a keďže na hrade a v jeho okolí nenájdete žiadne reštauračné či bufetové zariadenie, tak im občerstvenie pripravil a vysmädnutým turistom predával pod dáždnikovým prístreškom čapované pivo. „Nemal ani registračnú pokladnicu, čo ľudia zaplatili, hádzali do papierovej škatule. Aby toho nebolo málo, keď odišiel, ostal tam neporiadok za desať igelitových vriec,“ posťažoval sa nám M. Choma.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 19. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina