V Košiari plánujú postaviť bytovky

  • Spravodajstvo / Región
  • 14. mája 2015, 10:28
  • Autor:vd

S výstavbou takmer dvadsiatich nájomných bytov uvažujú Vrbovčania v lokalite Košiar na Šteruskej ceste oproti cintorínu.

Začiatkom apríla zverejnili zámer, podľa ktorého chce mesto Vrbové prenajať dva pozemky s rozlohou viac ako 2500 metrov štvorcových zastavaných plôch a nádvorí a jednu záhradu s veľkosťou 948 m2.
Mesto má už dávnejšie vypracovaný projekt, ktorý ale bude musieť aktualizovať a doplniť. „Na túto stavbu chceme získať prostriedky zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Ide o nízkonákladové bytovky pre sociálne slabšie vrstvy obyvateľstva,“ uviedla pre Piešťanský týždeň primátorka Ema Maggiová.
Podľa Vrbovčanov by na tomto priestranstve mohlo mesto vybudovať radšej parkovisko. „Keď sú pohreby, autá nemajú kde zaparkovať. Stoja pozdĺž Šteruskej cesty, hrozí nebezpečenstvo, že tu raz niekoho zrazí auto,“ povedala pre Piešťanský týždeň obyvateľka, ktorá si neželá byť menovaná. K zámeru postaviť v tejto lokalite bytovky sa mal ohradiť i občan, ktorý sa obáva porušeniu súkromia, pretože by mu nájomníci videli z okien do dvora.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 12. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina