Zavesia vlajočky za obete zemetrasenia v Nepále

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. mája 2015, 14:07
  • Autor:vd

Piešťany budú dejiskom druhého ročníka cestovateľského festivalu. Tentoraz nazrú priaznivci diaľok do krajiny, ktorú postihlo katastrofické zemetrasenie v Himalájach – do Nepálu. Podujatie sa uskutoční v nedeľu 17. mája v Ganesha Clube v Leierovom dvore na Winterovej ulici.

„Festival otvorí honorárny konzul Pasang Dawa Sherpa, ktorý návštevníkov festivalu poinformuje o aktuálnej situácii v Nepále,“ informovala nás Anna Galovičová zo Spoločnosti slovensko-indického priateľstva.
Program festivalu sa začne sa o desiatej hodine dopoludnia. Po oficiálnych príhovoroch vystúpi speváčka Sabeen, víťazka súťaže Superstar z Pakistanu a Kašmíru. Potom bude nasledovať vernisáž výstavy umeleckých fotografií z Himalájí a Nepálu a séria prednášok i beseda o živote v tejto krajine, o jej prírode, o obetiach terorizmu i kultúre, náboženstve a úspešných horolezcoch. Jeden z nich, Zoltán Demjan, je spoluzakladateľom sekcie Slovensko-nepálskeho priateľstva. Chýbať nebude ani občerstvenie z indickej a nepálskej kuchyne. O svoje zážitky sa podelia cestovatelia Ľubomír Činčura, A. Galovičová či ďalší spoluorganizátor Svetozár Krno, ktorý nás bude festivalom sprevádzať.
Účastníci festivalu si budú môcť uctiť obete zemetrasenia zavesením modlitebných vlajočiek pri Ganesha Clube a zapálením sviečok pod platanom v Leierovom dvore.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana