Víkend patril veslárskej regate O pohár SNP

  • Veslovanie / Šport
  • 12. mája 2015, 11:01
  • Autor:M. Vančo

Počas víkendu sa v Piešťanoch na rieke Váh konal 33. ročník medzinárodnej veslárskej regaty O pohár SNP, ktorej súčasťou boli tento rok aj majstrovstvá Slovenska vo veslovaní. I napriek neúčasti najlepšieho piešťanského veslára Lukáša Babača sa domáci zástupcovia z VK
Sĺňava v konkurencii slovenských a českých veslárov nestratili, keď sa najviac darilo žiakom.

Žiacke kategórie mali delené finále, staršie vekové kategórie sa do finále museli prebojovať cez rozjazdy. Medzi 11-ročnými žiakmi skončil na druhom mieste Matej Ďuriš, ktorý spolu s Petrom Strečanským vybojoval v dvojskife mladších žiakov tretie miesto. Rovnako si v ďalšom finále počínali ich domáci rovesníci Sebastián Urbánek a Andrej Škulec.
Medzi 12-ročnými žiakmi obsadil druhú priečku Sebastián Urbánek, v druhej jazde jeho výsledok napodobnil Timotej Miština a Andrej Škulec prišiel do cieľa tretí. V párovej štvorke mladších žiakov si bronzovú medailu odniesli Miština, Škulec, Urbánek, Ďuriš spolu s kormidelníkom Samuelom Gonom.
V starších žiakoch získal Andrej Čechvala tri bronzové medaily, ktoré vybojoval v skife, v dvojskife s veslárom zo Šintavy a v mixovanom dvojskife spolu s domácou Ninou Masarykovou. Tá si k bronzu pripísala striebro v skife starších žiačok a štvrté miesto v dvojskife spolu s pretekárkou z ČVK Brno.
Medzi dorastencami skončil tretí v skife Pavol Taraba, o jedno miesto nižšie bola medzi dorastenkami Viktória Zruttová. V seniorskej kategórii pri neúčasti najlepšieho slovenského veslára L. Babača skončil na treťom mieste Maroš Sloboda, štvrtý bol Richard Vančo a piaty Ondrej Kovačovič.
V mužskom dvojskife obsadili domáci pretekári striebro a bronz, keď M. Sloboda spolu s Matejom Šmídom prišli do cieľa na druhom mieste, tretí doveslovali R. Vančo s bratom Matúšom. Šiesti skončili O. Kovačovič s Martinom Kosákom. Medzi ženami si v skife vybojovala bronz Klaudia Čamborová.
V kategórii veteránov vyhrali v mixovanom dvojskife Eduard Drlička s Adrianou Piknovou pred ďalšou domácou posádkou Braňom a Erikou Jurgovcami. Medailovú zbierku doplnil Andrej Vičan striebrom v skife veteránov.
Pozrite si fotogalériu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 12. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián