V Blede Babačov triumf v skife ľahkých váh

  • Veslovanie / Šport
  • 10. mája 2015, 20:50
  • Autor:sita

Slovenský reprezentant vo veslovaní Lukáš Babač zavŕšil svoj úspešný záver týždňa triumfom na úvodných pretekoch Svetového pohára v slovinskom Blede. Člen VK Sĺňava Piešťany zvíťazil v kategórii mužov v disciplíne skif ľahkých váh.

V nedeľňajšom A-finále, v ktorom sa rozhodovalo o konečnom umiestnení na 1. – 6. mieste, si počínal absolútne suverénne. Spôsobom štart cieľ vyhral na dvojkilometrovej trati časom 6:59,400 min pred domácim Rajkom Hrvatom a Nedelčom Vasilevom z Bulharska. Babač ako jediný pokoril 7-minútovú hranicu. Tridsaťročný Piešťanec dosiahol svoj premiérový triumf na podujatí tohto rangu v kariére. Babač síce vynechal víkendové majstrovstvá Slovenska na domácej pôde v Piešťanoch, kde by bol najväčším favoritom, ale vynahradil si to v závere týždňa v Blede, kde nenašil premožiteľa ani v jednej z piatich jázd. V piatok si vybojoval prvenstvo na tamojšom jazere v rámci medzinárodnej regaty, v sobotu a nedeľu si vyjazdil víťazstvo v pretekoch Svetového pohára. 

Vicemajster sveta v skife ľahkých váh z roku 2010 na jazere Karapiro na Novom Zélande si vylepšil svoje maximum z pretekov SP v tejto disciplíne, doteraz ním bolo 4. miesto z toho istého roka a práve v Blede.

Výsledky – nedeľa:

Skif ľahkých váh – A-finále (o 1. – 6. miesto): 1. Lukáš Babač (SR) 6:59,400 min, 2. Rajko Hrvat (Slovin.) 7:01,270, 3. Nedelčo Vasilev (Bulh.) 7:03,640
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián