Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej
Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.
Sladký slivkový koláč
Potrebujem:
kysnuté cesto, 1 kg sliviek alebo marhúľ, 1 maslo, 1 šálku hrubej múky, 1 šálku kryštálového cukru, 1 lyžicu škorice, 1 tvaroh, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice kryštálového cukru, kyselkavý džem
Cesto roztlačím poolejovanými rukami na plech, naň poukladám rozpolené slivky alebo marhule – ak sú málo sladké, do jamky vložím lyžičku kryštálového cukru. Koláč posypem polovicou posýpky a dám piecť do rozpálenej rúry na 170 °C asi 30 minút. Koláč kontrolujem, aby nezhorel a aby slivky boli už mäkké. Pripravím si posýpku. Do zmäknutého masla nasypem hrubú múku, kryštálový cukor, škoricu a rukou spracujem na hustú posýpku.