Po päťdesiatich rokoch navštívili učiteľa K. Šišku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. apríla 2015, 11:50
  • Autor:vd

Stretnutie bývalých žiakov niekdajšej „jednotky“ školy po päťdesiatich rokoch malo pokračovanie. Bývalé žiačky Júlia Prišticová, Mária Bezáková a Ľudmila Dončevová o pár dní po marcovej stretávke navštívili svojho triedneho učiteľa Karola Šišku, aby mu vzdali úctu a poďakovali mu za roky, ktoré strávili pod jeho prísnou, ale i láskavou rukou.

„Náš triedny býva s rodinou svojho syna. Má 87 rokov a veľmi sa našej návšteve potešil. Bolo mu ľúto, že pre nepriaznivý zdravotný stav nemohol prísť na stretnutie,“ uviedla pre Piešťanský týždeň Ľ. Dončevová. Bývalé žiačky svojmu učiteľovi premietli video i fotografie zo stretávky. Ten sa živo zaujímal o osudy prísť osobne.
svojich zverencov. „Na mnohých si spomenul, dokonca si pamätal i na mená a rôzne príhody. Doniesol nám aj svoj rodinný album. Prezreli sme si i jeho fotky z detstva i maturitného tabla. Strávili sme s ním nezabudnuteľnú hodinku. Nášho pána učiteľa sme mali radi, preto sme sa veľmi tešili, že sme mu to mohli dať najavo aj po toľkých rokoch,“ skonštatovala Ľ. Dončevová.
Takýmto spôsobom sa žiaci niekdajšej 6. A a 7. B triedy mohli podeliť o útržky spomienok. Tie patrili i ďalším pedagogičkám Anne Kočendovej, Marte Melicháčovej a Elene Slovíkovej, ktoré však na spomínané stretnutie so svojimi žiakmi mohli prísť osobne.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 28. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín