Hokejista Valo pôsobiaci v USA získal majstrovský titul

  • Hokej / Šport
  • 30. apríla 2015, 10:42
  • Autor:T. Horký

Mladý piešťanský hokejista Ondrej Valo pôsobí už tretiu sezónu v Amerike, no tá posledná, ktorá sa len nedávno skončila, mu priniesla najväčší úspech. Jeho tím Idaho Juniors Steelheads sa totiž stal víťazom americkej juniorskej súťaže Western States Hockey Leage (WSHL).

Dvadsaťročný odchovanec piešťanského hokeja pôsobil v sezóne 2012/2013 najskôr v dorasteneckej súťaži North American Prospects Hockey League. O rok neskôr už nastupoval v juniorskej lige WSHL za tím Dallas Ice Jets, odkiaľ sa pred uplynulou sezónou presunul do tímu Idaho Juniors Steelheads, čo sa ukázalo ako veľmi dobrý krok. Idaho skončilo v základnej časti na prvom mieste, a tak bolo najväčším favoritom na zisk titulu. „V každom kole sme boli favoriti a nakoniec sa nám to aj podarilo potvrdiť. V play-off sme prehrali len dva zápasy. Vo finále sme hrali proti El Paso Rhinos, no hoci sme prvý zápas série prehrali, v ostatných troch sme dokázali zvíťaziť a vybojovali sme titul,“ uviedol O. Valo.
Valov tím potvrdil svoju suverenitu počas celej sezóny a zaslúžene sa mohol tešiť zo zisku víťaznej trofeje. V čom bol základný kameň úspechu? „Myslím si, že sme si to ako tím určite zaslúžili. Ťahali sme za jeden povraz, pracovali sme ako tím, čo sa v konečnom dôsledku aj ukázalo.“

Ondrej Valo v drese Idaho Juniors Steelheads.

Pre tím z Idaha to však nebola prvá trofej. Juniors Steelheads dokázali súťaž ovládnuť už po štvrtýkrát, no pocit z víťazstva určite chutí stále rovnako. Svedčia o tom aj oslavy, ktoré potom nastali. „Oslavy boli parádne. Po zápase naskákali všetci fanúšikovia na ľad a potom s nami oslavovalo hádam celé mesto. Všetci nás teraz poznajú,“ povedal s úsmevom Piešťanec, ktorý v základnej časti nazbieral v 38 zápasoch rovnaký počet bodov za 17 gólov a 21 asistencií. V play-off pridal v siedmich stretnutiach dva body za gól a prihrávku.
O. Valo sa už vrátil naspäť do Piešťan za rodinou a my vám v niektorom z nasledujúcich čísel prinesieme rozhovor, v ktorom podrobnejšie opíše svoju zámorskú púť.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 28. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf