Alkohol asistoval pri nehodách šesťkrát

  • Spravodajstvo
  • 30. apríla 2015, 09:42
  • Autor:KR PZ/pror

Mierny pokles nehôd, ale menej obetí v porovnaní s vlaňajškom zaevidovali v prvom štvrťroku tohto roku na cestách Trnavského kraja. Od januára do konca marca sa stalo 257 nehôd, čo je o dve menej ako v tom istom období minulého roka. V počte nehôd, kde úradoval alkohol, sa okres Piešťany ocitol na nelichotivom druhom mieste.

Pri dopravných nehodách v trnavskom kraji o život prišlo päť osôb, v predchádzajúcom roku to bolo osem obetí. Ťažko sa zranilo 19 osôb, s ľahkými zraneniami vyviazlo 96 ľudí. Pri 34 dopravných nehodách vodiči nafúkali, je to o osem prípadov menej ako za rovnaké obdobie v minulom roku. Najviac nehôd s alkoholom zistili v okrese Trnava – 11, so šiestimi nasleduje Galanta a Piešťany. Ani jednu nemali v okrese Hlohovec.
Najčastejšími príčinami nehôd bolo porušenie povinnosti vodiča, nedovolená rýchlosť a nesprávne otáčanie a cúvanie. Viac ako 60 percent kolízií sa stalo v obci. Pri každej ôsmej až deviatej nehode bol účastníkom chodec. V tomto prípade ide o nárast v počte chodcov ako účastníkov dopravných nehôd o štyri prípady.
Polícia preto apeluje na chodcov, aby nezabúdali na reflexné prvky a boli dostatočne viditeľní. Do ulíc vybieha čoraz viac korčuliarov, ktorí by si mali uvedomiť, že sa na nich vzťahujú tie isté pravidlá ako na chodcov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel