Miklík v prvej formácii: „Bude to pre mňa veľká skúsenosť“

  • Hokej / Šport
  • 29. apríla 2015, 08:01
  • Autor:sita

Elitná formácia slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Česku by mala v úvodných dueloch hrať v zložení Marián Gáborík, Tomáš Kopecký a Michel Miklík. Trojica spomenutých útočníkov narodených v roku 1982 by mala byť pre defenzívu súperov najväčšou hrozbou.

Kým Kopecký s Gáboríkom počas dlhoročného pôsobenia v zámorskej NHL mali možnosť nastupovať v útoku aj s najväčšími hviezdami svetového hokeja, na Miklíka čaká premiéra až v súbojoch základnej B-skupiny svetového šampionátu v Ostrave. "Sú to vynikajúci hráči a teším sa na to. Veľmi ma to prekvapilo, no na druhej strane ma potešila dôvera od trénera. Budem sa snažiť mu to oplatiť a hrať čo najlepšie. Až prvé zápasy ukážu, ako nám to pôjde. V jednej päťke som ešte nehral s hráčom formátu Mariána Gáboríka. Bude to pre mňa veľká skúsenosť," prezradil v utorok popoludní rodák z Piešťan, naposledy hráč tímu KHL Amur Chabarovsk.

Trénera slovenského výberu Vladimíra Vůjtka, všetkých fanúšikov pod Tatrami aj Michela Miklíka nepotešila správa o zranení kanoniera Ladislava Nagya. "Laci mal vynikajúcu sezónu a dal veľa gólov, v klube aj v príprave. Taký skúsený hráč bude mužstvu určite chýbať," priznal vicemajster sveta z Helsínk 2012.

Dvojnásobný slovenský šampión s HC Košice ešte pár dní pred MS nemá k dispozícii hokejky, s ktorými chce hrať na turnaji v Ostrave. "Ešte mi len majú prísť. Verím, že budú strelecké a nejakými gólmi pomôžem mužstvu," prezradil Michel Miklík a pred záverečnými tréningami na Slovensku pokračoval: "Už sme takmer kompletní, budú už len minimálne zmeny v kádri. Všetci sa nevieme dočkať, tešíme sa na sobotňajší duel."

Okrem Gáboríka sa v utorok popoludní k slovenskej reprezentácii pridali aj Štefan Ružička či Vladimír Dravecký, na ktorého sa Miklík tešil špeciálne. V minulosti spolu totiž pôsobili v extralige v Košiciach a v KHL v Slovane Bratislava. "Tento rok sme sa videli len na reprezentačných akciách. Mám radosť z jeho spoločnosti v tíme," doplnil Miklík.

Slovenská reprezentácia sa do dejiska MS presunie vo štvrtok a v Ostrave pobudne minimálne dva týždne. Hráči tak budú mať aj chvíle na oddych, každý hokejista trávi voľno inak. "Knihy veľmi nečítam, možno si pozriem nejaký film. Voľného času však veľa nebude, máme zápasy v rýchlom slede a k tomu tréningy alebo mítingy," dodal Michel Miklík.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav