Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej – Kura horolezca Paľa
Potrebujem:
1 naporciované kura, 7 stredne veľkých zemiakov, 4 cibule,
1 šľahačkovú smotanu, mleté čierne korenie
V mojej kuchyni nevarí príliš často niekto iný než ja. Ešte občas Tere. Ale nedávno sa stalo, že mi navaril môj kamarát Paľo. Bolo príjemné pozorovať chlapa, ako sa zvŕta v kuchyni. Tento tiež jednoduchý recept je však naozaj chutný.
Do hrnca ukladám nasolené a nakorenené suroviny vo vrstvách. Najprv ošúpané zemiaky pokrájané na kolieska, na ne cibuľu nakrájanú na vlasy, potom kura a zasa zemiaky, cibuľu… Navrchu by mali ostať zemiaky. Zalejem to všetko smotanou a pomaly pečiem asi na 180 oC. Paľo vraví, že v horách si to pripravovali aj na plynovom variči – a bolo to dobré.