Hokejistky aj s Piešťankou Žitňanskou vyhrali v Číne všetky zápasy

  • Hokej / Šport
  • 15. apríla 2015, 08:40
  • Autor:th/sita

Slovenská hokejová reprezentácia žien si splnila sen a budúci rok sa predstaví v A-skupine prvej divízie majstrovstiev sveta. Zverenkyne trénera Andreja Schöbera spečatili svoj postup nedeľňajším tesným víťazstvom 4:3 nad domácou Čínou v Pekingu v rámci turnaja B-skupiny prvej divízie MS. K najlepším hráčkam Slovenska na turnaji patrila piešťanská hokejistka Gabriela Žitňanská.

Slovenky prešli turnajom bez straty bodu a o ich postupe rozhodol posledný zápas, ktorý hrali proti Číne. Slovenky prehrávali už po 12 sekundách po presnom zásahu Čang Mengjing, no ešte do konca prvej dvadsaťminútovky dokázali otočiť stav zásluhou gólov Gápovej z 13. a Mikeskovej v početnej výhode zo 17. minúty. V 29. min pridala tretí úspech Košecká a o štyri minúty neskôr poslala slovenské reprezentantky do trojgólového vedenia v oslabení Herichová. Číňanky síce v závere dvomi gólmi zdramatizovali vývoj duelu, ale Slovenky si už náskok udržali.
„Je to vynikajúci výsledok, ktorého hodnotu zvyšuje aj fakt, že sa medzi svetovú elitu vraciame v čo najkratšom čase. Pracovitý kolektív, v ktorom sa skĺbila skúsenosť s mladosťou a cieľavedomou prácou realizačného tímu, si zaslúži najvyššie uznanie,“ povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.
K oporám tímu patrila len osemnásťročná G. Žitňanská, ktorá ako obrankyňa nazbierala v piatich zápasoch štyri kanadské body za gól a tri asistencie.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 14. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia