Trvajú na zámere vystavať na Sĺňave vodný svet

  • Spravodajstvo
  • 14. apríla 2015, 09:52
  • Autor:Ján Karásek

Právny nástupca firmy Bana Thermal, spoločnosť Aqua Balneo, má záujem naďalej pokračovať v projekte vodného sveta na piešťanskej Sĺňave. Deje sa tak napriek tomu,
že pôvodnému vlastníkovi pozemkov, ktorým bola Obec Banka, noví vlastníci ponúkli koncom minulého roka odpredaj na základe kúpnopredajnej zmluvy ešte z roku 2006.

V nej bolo zakotvené, že ak nový vlastník nesprevádzkuje niekdajšie kúpalisko, jeho areál musí ponúknuť predchádzajúcemu majiteľovi za polovičnú hodnotu predajnej ceny. Spoločnosť Bana Thermal obci poslala oficiálny list 24. októbra 2014 a Banka ponuku akceptovala. Bana Thermal podobne ako jej nástupca Aqua Balneo patrí do akciovky Immocap Group, ktorá sa venuje komerčnému developmentu. Krátko po zániku Bana Thermal sme vedenie Immocap Group žiadali o vysvetlenie vzniknutej situácie. Jej investičný riaditeľ Martin Šramko sa začiatkom februára vyjadril, že stanovisko pošle o mesiac. Minulý týždeň sme od neho dostali ospravedlnenie za omeškanie sa, na otázky však odpovedal.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 14. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard