V Piešťanskom týždni 16/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 13. apríla 2015, 13:18
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Riaditeľka nemocnice je podľa generálnej prokuratúry vo funkcii nezákonne

Po piatich mesiacoch vyšetrovania prichádza na svet prvý záver v kauze piešťanského CT. Generálna prokuratúra oznámila, že riaditeľka piešťanskej nemocnice Mária Domčeková je podľa jej názoru vo svojej funkcii nezákonne.

Trvajú na zámere vystavať na Sĺňave vodný svet

Právny nástupca firmy Bana Thermal, spoločnosť Aqua Balneo, má záujem naďalej pokračovať v projekte vodného sveta na piešťanskej Sĺňave. Deje sa tak napriek tomu, že pôvodnému vlastníkovi pozemkov, ktorým bola obec Banka, noví vlastníci ponúkli koncom minulého roka odpredaj na základe kúpno-predajnej zmluvy ešte z roku 2006.

Nový riaditeľ služieb mesta do funkcie nenastúpil

Služby mesta Piešťany i naďalej ostávajú v riadiacom vákuu. Poslancami mestského zastupiteľstva zvolený riaditeľ Miroslav Procházka do funkcie doposiaľ nenastúpil. Podľa informácií priamo od M. Procházku zatiaľ nedošlo k dohode o podmienkach nástupu medzi ním a primátorom Milošom Tamajkom.

Opustená budova v majetku mesta je stále nezabezpečená

Ošarpaná budova niekdajšej základnej školy na sídlisku Adama Trajana zatiaľ nenašla majiteľa, no podľa radnice jej svitá na lepšie časy a v najbližšej dobe by mohla nájsť svoje uplatnenie. O nezabezpečenom objekte sme ako o sídle narkomanov a bezdomovcov priniesli informácie už v minulom roku.


Jedáleň, učilište, Maráčkovec aj Domáce potreby nahradili nové prevádzky

I keď sa Piešťancom zdá, že v meste sa nič nemení, nie je to tak. Vybrali sme štyri miesta, ktoré sú toho dôkazom. Z pelecha bezdomovcov na Teplickej ulici je elektropredajňa, z Maráčkovca polyfunkčná budova, staré  elektroučilište nahradilo záhradné centrum a bývalé domáce potreby či IB -Stamix sa zmenia na diskotéku a reštauráciu.

Kamerunský kráľ prijal veľvyslanca z kopaníc

Nebol by to frontman skupiny Slobodná Európa Whisky, aby ho raz za niekoľko mesiacov nezačali páliť päty a nevybral sa na potulky svetom. Tentoraz sa cieľom jeho cesty stal Kamerun.


Striebro s cenou zlata!

Basketbalový tím Piešťanské Čajky po piatej priečke v ročníku 2012/2013 a bronzovej pozícii z uplynulej sezóny znova zlepšil konečné umiestnenie od svojho vstupu na extraligovú scénu. V tohtoročnom finále síce Good Angels Košice nedali zverenkám Martina Pospíšila v troch zápasoch najmenšiu šancu, strieborné kovy sú však pre klub zo svetoznámeho kúpeľného mesta historickým úspechom.

Amatérski hokejisti z Pink Panther bilancujú uplynulú sezónu

Hokej v Piešťanoch nie je spätý len s profesionálmi z ŠHK 37 Piešťany, ale aj s amatérskymi mužstvami. Jedným takým je tím Pink Panther, ktorý budúci rok oslávi desať rokov svojej existencie. Panteri hrali v uplynulom ročníku súťažne v hlohoveckej Interlige, no svoju sezónu si spríjemnili napríklad prípravným zápasom s ruským tímom, či turnajom v českej Kopřivnici.


Jarný beh okolo Sĺňavy ovládli Vrábel a Kováčová

Krásne sobotné počasie prialo bežeckým nadšencom, ktorí sa vydali zapretekať si na druhý ročník Jarného behu okolo Sĺňavy. Súťažilo sa vo viacerých kategóriách, no absolútnym víťazom sa stal medzi mužmi Martin Vrábel z Piešťan a medzi ženami dominovala Monika Kováčová z Levíc.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund