M. Tamajka: Uznesením zastupiteľstva ma poslanci navádzali konať protizákonne

  • Spravodajstvo
  • 7. apríla 2015, 09:16
  • Autor:Jozef Vojčiniak

V kauze s možným neoprávneným prístupom k dôverným údajom obyvateľov Piešťan primátor mesta Miloš Tamajka i naďalej pokračuje v zahmlievaní a z problémov, ktoré z toho vyplynuli, obviňuje takmer každého. Tamajka tvrdí, že za to, že bezpečnostnú previerku na radnici nevykonáva licencovaná firma, môže najsilnejší poslanecký klub pod vedením Tomáša Hudcoviča.

To, že uznesenie o uchovaní kamerových záznamov by mohlo byť protizákonné, spôsobil vraj hlavný kontrolór mesta. Poslanec Jozef
Malík, ktorý sa dožaduje o udalostiach zo 7. marca vysvetlení, je podľa primátora demagóg. M. Tamajka o bezpečnostnom audite prelomil týždne mlčania. To, čo na marcovom zastupiteľstve nesmeli vedieť ani len mestskí poslanci, prezentoval vo svojom vystúpení v regionálnej televízii.

O bezpečnostnom audite, ktorý na radnici prebieha, primátor tvrdí, že ho už avizoval pred voľbami, a mal by ho urobiť každý, kto po voľbách na radnicu nastúpi. Preto i on k takejto kontrole pristúpil. Prečo ju ale nevykonáva externá firma s licenciou na bezpečnostné kontroly? Primátor povedal: „Nie je to lacná záležitosť, nebola však vôľa na strane najväčšieho poslaneckého klubu ísť týmto smerom, a tak sme v rámci možností pristúpili k internej kontrole a postupovali sme podľa bezpečnostnej smernice, ktorá takúto kontrolu urobiť umožňuje.“ Kontrola sa vraj začala kreovať na základe podnetov občanov i toho, že primátor zaregistroval množstvo únikov informácií z radnice. „Kým som niečo dostal na podpis, už to vedeli ľudia vonku,“ tvrdil. Za únik informácií považuje M. Tamajka i samotnú medializáciu kontroly.

Podľa primátora mala komisia vzniknúť už 4. marca a sobotňajšia kontrola 7. marca bola bez prítomnosti zamestnancov vykonaná cielene. „V rámci nej sme kontrolovali počítače, či sú vypnuté, ako boli vypnuté, ako sú zabezpečené a či je uzamknuté pracovisko,“ uviedol. To, že by sa k počítačom mesta mohla dostať externá firma, je údajne klamstvo a k žiadnemu úniku dát vraj nedošlo a tieto tvrdenia majú za cieľ uškodiť len jeho osobe.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 15, ktoré je v predaji od 7. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav