V Piešťanskom týždni 15/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 6. apríla 2015, 19:41
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Miloš Tamajka: Uznesením zastupiteľstva ma navádzali konať protizákonne

V kauze s možným neoprávneným prístupom k dôverným údajom obyvateľov Piešťan primátor M. Tamajka i naďalej pokračuje v zahmlievaní a z problémov, ktoré z toho vyplynuli obviňuje takmer každého. Tamajka tvrdí, že za to, že bezpečnostnú previerku na radnici nevykonáva licencovaná firma, môže najsilnejší poslanecký klub pod vedením Tomáša Hudcoviča.


Podľa radnice obchvat Piešťan aquaparku neprekáža

Podmienky, ktoré si kladie pre výstavbu aquaparku v Piešťanoch český investor, sú zdá sa takmer nesplniteľné. Spoločnosť, ktorú zastupuje Zděnek Zemek adresovala mestským poslancom list, v ktorom okrem iného požaduje zmenu územného plánu a prekládku južného obchvatu mimo pozemky vo vlastníctve staviteľa. Podľa stanoviska radnice podnikateľ má pripravenú verziu aj bez prekládky obchvatu.


Zastaví sa plytvanie peňazí na nikdy nerealizované projekty?

Komisia pre stratégiu a rozvoj Piešťan chce dať stop nezmyselným projektom. Člen komisie Viliam Vavro predložil správu, v ktorej poukázal na takmer stoštyridsať tisíc eur prehajdákaných na projekty, ktoré nikdy neboli v Piešťanoch zrealizované. Poväčšine sa stali obeťou predvolebných sľubov a novozvolení poslanci ich nahradili svojimi vlastnými predstavami o zveľadení Piešťan.


Prvoaprílový vietor nepoznal žarty, zhadzoval stromy v regióne

Silný vietor narobil problémy v noci z 31. marca na 1. apríla vo viacerých častiach regiónu.  Hasiči odstraňovali stromy i konáre spadnuté na viacerých cestách. Strom sa zrútil na cestu k ihrisku v Krakovanoch, ďalší bol na diaľnici D1 v smere  na Trnavu, tretí zahatal cestu medzi Prašníkom a Košariskami,  štvrtý spadol v Krajnom časť Grnča a piaty medzi Krakovanmi a Očkovom.  Najkomplikovanejší zásah mali hasiči v Prašníku, kde bolo treba zavolať aj elektrikárov, pretože strom zasahoval aj do elektrického vedenia.


Vodičovi autobusu smrti hrozí desaťročné väzenie

Za nedostatočnú pozornosť pri tragickej nehode školského autobusu, ktorá sa stala 6. júna minulého roku na diaľnici D1, hrozí vodičovi desaťročné väzenie. Po prevrátení autobusu zomreli štyri študentky gymnázia Jozefa Herdu v Trnave, piati sa ťažko zranili.


Hľadajú námety na oživenie Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny
V Piešťanoch vznikne komisia, ktorá bude mať na starosti súčinnosť mesta, kúpeľov a súkromných podnikateľov pri príprave programu z príležitosti Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny(OLKS).



Pravá slovenská polievačka v Piešťanoch

Mládenci z piešťanského folklórneho súbor žito na veľkonočný pondelok okúpali a vyšibali svoje tanečníčky tak ako sa na Slovensku patrí. Každej sa ušlo za tri plné vedrá studenej vody na radu prišli i ručne vyrobené korbáče.


Triatlonista P. Vabroušek: Do Piešťan sa vždy rád vraciam a Slovakmana chcem opäť vyhrať 

Na Slovakmanovi 226 zvíťazil šesťkrát z toho štyrikrát v Piešťanoch. Má za sebou vyše tri stovky pretekov, či už bežeckých, alebo triatlonových. Takisto absolvoval maratón na všetkých kontinentoch sveta a v onedlho absolvuje maratón na Severnom póle. Reč je o legendárnom českom triatlonistovi a nevšednom športovcovi Petrovi Vabrouškovi, s ktorým sa nám podarilo spraviť exkluzívny rozhovor. 


Trebatice vyhrali v Kostoľanoch, Moravany na úvod jari s debaklom

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a počas uplynulého víkendu odštartovala aj najnižšia súťaž – III. trieda sk. B. V piatej lige vyhrali Trebatice vo Veľkých Kostoľanoch 2:0,  Pečeňady si poradili so Šípkovým a sú na treťom mieste v oblastných majstrovstvách, Borovce naopak zaváhali v Dolnom Lopašove a prišli o tri body. Na úvod jari zasa schytali debakel Moravany, ktoré prehrali s Koplotovcami 1:7. 


Plavci Kúpeľov si v Žiline vyplávali 21 medailí 

V Žiline sa počas víkendu 20. – 22. Marca uskutočnili medzinárodné plavecké preteky Jarná Cena Žiliny . Pretekov sa zúčastnilo vyše 500 plavcov  z 52 klubov Slovenska , Českej republiky, Maďarska, Gruzínska, Slovinska, Rakúska a Poľska. Piešťanských pretekárov z ŠPK Kúpele sa zúčastnilo 18 a  v silnej konkurencii obstáli veľmi dobre, keď si vybojovali spolu 21 medailí z toho päť zlatých.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín