Česká komédia – Vybíjaná v Dome umenia

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. apríla 2015, 12:29
  • Autor:ts GARFIELD FILM

K najočakávanejším titulom prvej polovice roku 2015 bude určite patriť nová komédia Petra Nikolaeva Vybíjaná podľa bestselleru Michala Viewegha. Dom umenia vás pozýva v utorok 7. apríla o 16.30 a 19.00 hod. na komédiu Vybíjaná, kde sa popri známych českých hercoch predstaví aj Simona Krainová.

Pre režiséra znamená film návrat k jednému z najúspešnejších českých autorov v hranom filme. Petr Nikolaev v roku 1997 debutoval divácky veľmi úspešnou adaptáciou literárneho bestselleru Michala Viewegha "Báječná léta pod psa".

Film Vybíjaná je groteskou o priateľstve, osudových láskach, kráse i "ošklivosti", alkohole a hľadaní ľudského šťastia. V niekoľkých časových rovinách rozpráva príbeh spolužiakov, ktorí spolu prežívajú rôzne životné etapy.
V úlohe troch kamarátov sa objaví úspešné trio z kultového televízneho programu  Partička – Michal Suchánek, Richard Genzer a Ondřej Sokol.

„Kľúčové bolo, kto stvárni členov trojčlennej mužskej párty,“
odhaľuje zákulisie obsadzovania Petr Nikolaev. „S návrhom, že by to mala byť “partička” Genzer-Suchánek-Sokol prišiel producent Rudolf Biermann a mne sa ten nápad páčil. Je to ako by to Michal napísal pre nich.“
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=wTKWQ52rDE0
V úlohe krásky Evy sa v dvoch časových rovinách vystriedajú dve známe české modelky – Simona Krainová a Linda Bartošová. Pre Simonu Krainovú úloha Evy znamená po dlhšej odmlke návrat pred filmovú kameru a tiež opätovné stretnutie s Lukášom Vaculíkom, s ktorým nakrútila populárny film Kamarád do deště II.
Lukáš Vaculík si vo Vybíjanej zahral profesora, ktorý Eve významným spôsobom vstúpi do života.

Filmy podľa literárnej predlohy Michala Viewegha patria k najúspešnejším titulom posledných dvoch desaťročí.
Distribútorom je spoločnosť Garfield film. Svetová premiéra filmu sa uskutočnila v Londýne priamo na slávnej filmovej Leicester square 7.marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek