Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej: Veľkonočná baba

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. apríla 2015, 15:11
  • Autor:AŠ

Potrebujem:
1 šálku jačmenných polámaných krúp, 5 veľkých zemiakov, 1 kg údeného uvareného mäsa pokrájaného na kúsky, kúsok slaninky, 1 klobásku, 2 cibule, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, 4 vajcia, majorán, 3 lyžice hladkej múky, soľ, kúsok masti na vymastenie plechu

Krúpky si uvarím, nechám trochu vychladnúť, zemiaky postrúham alebo rozmixujem na kašu, cibuľu nakrájam nadrobno a pridám cesnak, majorán, celé vajcia, hladkú múku a rozmiešam všetko v miske. Vymastím plech, vylejem tam ochutenú hmotu z misky a navrch poukladám údené mäso, prípadne kúsky slaninky. Dám upiecť do rozpálenej rúry na 180 °C – asi na hodinku.

0 Shares

Najnovšie správy

Pred dvomi týždňami sme v Piešťanskom týždni uverejnili sériu fotografií, na ktorých sme zachytili výtlky na cestách v Piešťanoch. Netrvalo…
  • 04.03.2021, 00:02
  • Piešťany / Spravodajstvo
štvrtok, 4. marca 2021
Meniny má Kazimír, zajtra Fridrich