Počas Dňa narcisov vyzbierali 17-tisíc eur

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. apríla 2015, 15:42
  • Autor:vd

Počas charitatívnej akcie Deň narcisov vybralo 174 dobrovoľníkov Ligy proti rakovine Piešťany 17 072 eur. Po uliciach, školách, nákupných strediskách, úradoch i firmách chodili v piatok 27. marca označení žltým narcisom, symbolom nádeje onkologických pacientov. Kvietok vymieňali za dobrovoľný príspevok do pokladničky s logom akcie.

„V tomto roku sme mali v Piešťanoch, vo Vrbovom a 21 obciach regiónu 174 dobrovoľníkov, z toho desať skautov a dvadsať študentov, ktorí pomáhali našim dobrovoľníkom. Ďalších 21 študentov vykonávalo zbierku na svojich školách,“ uviedla pre Piešťanský týždeň predsedníčka Ligy proti rakovine Mária Šišková.
Predbežná suma, ktorú liga zatiaľ zverejnila, je nižšia ako minulý rok, keď vyzbierali 20 381 eur. „Významnú rolu hralo nepriaznivé počasie, na prechádzku do mesta sa vybralo málo ľudí a veľa našich dobrovoľníkov bolo chorých. Možno aj tento skorý termín mnohých zaskočil, vždy bývala zbierka až v apríli,“ dodala M. Šišková. S priebehom akcie bola spokojná a ďakuje všetkým ľuďom, ktorí nezištne podporili všetkých bojujúcich s rakovinou.
Po ľavej strane Teplickej, Školskej ulici i Bratislavskej ceste chodili od rána až do neskorého popoludnia Anna Pekarovičová a Anna Kolíková. Obe sú členky ligy a hoci ani jedna nemá aktuálne v rodine pacienta s rakovinou, A. Kolíková nám povedala: „Na rakovinu zomrel môj otec, to už bolo dávno. Považujem preto za potrebné pomôcť iným, ktorí trpia.“ Obe ženy prišli aj do redakcie. „Sme už nachodené, ale tešíme sa z toho, že ľudia nás sami oslovujú. Vlani nás ale pristavil pán, ktorý nám vytýkal, či sa nehanbíme, že sa necháme
takto zneužívať. Robíme to bezplatne a radi,“
dodala A. Pekarovičová. Ich ďalšie kolegyne stáli s pokladničkami na Námestí slobody, pred dažďom sa skrývali pod strieškou prevádzky. Iné stáli pri stolíku umiestnenom v kúte Auparku. Vonku bolo psie počasie. Napriek tomu sa akcia podarila a prinesie osoh tým onkologickým pacientom, ktorí už stáť a chodiť nevládzu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 31. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel