Výruby stromov už zrejme posudzovať nebudú

  • Spravodajstvo
  • 31. marca 2015, 20:15
  • Autor:pror

Mestská komisia životného prostredia sa na svojom minulotýždňovom zasadnutí nevedela ani len rozhodnúť, či vôbec môže posudzovať žiadosti o výruby na území Piešťan. Ide vraj o správne konanie v zmysle zákona, do ktorého údajne môžu vstupovať len zúčastnené strany, čo je v tomto prípade žiadateľ a odbor životného prostredia piešťanskej radnice.

I keď posudzovanie sporných výrubov drevín bola od začiatku jedna z hlavných ambícií komisie pod vedením jej predsedu a zároveň poslanca zastupiteľstva Petra Jančoviča, na treťom zasadnutí vyšli z jej radov o tejto ich snahe pochybnosti. V stredu 25. marca pred komisiu predstúpila referentka odboru životného prostredia mestského úradu Radomila Škodná, aby odprezentovala požiadavky na výruby drevín na verejných aj súkromných pozemkoch na základe jednotlivých žiadostí. Išlo o dreviny na sídlisku Adam Trajan, ulici Pod Párovcami, v areáli Gymnázia Pierra de Coubertina či na cintoríne na Bratislavskej ceste.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 31. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava