Piešťanky sa pokúsia prerušiť nadvládu Košíc

  • Šport / Basketbal
  • 31. marca 2015, 12:03
  • Autor:sita/th/md

Finálová séria medzi basketbalistkami Piešťanských Čajok a Good Angels Košice má jasného favorita, ktorým je družstvo z východu Slovenska. Čajky v tejto sezóne Košičanky nedokázali poraziť, no play-off je úplne iná súťaž a stať sa môže všetko. Podarí sa Čajkám prerušiť nadvládu Košičaniek, ktoré získali 11 titulov po sebe?

„Všetci vieme, kde a aká je kvalita. Ale stále je to basketbal a začína sa od 0:0. Pred finále máme prianie, aby si dievčatá s chuťou zahrali, zvýšili svoj kredit i ten klubový,“ vyslovil želanie výkonný riaditeľ piešťanského klubu Miloš Drgoň. Po zvládnutom dramatickom semifinále s Ružomberkom (3:1 na zápasy, celkové skóre 264:246) spadol družstvu „balvan“ zo srdca. „Dá sa to tak povedať. Niektoré dievčatá zažívajú takúto situáciu prvý raz v kariére. V minulosti síce už nastúpili v nejakých rozhodujúcich zápasoch, ale neboli vtedy nosné hráčky. Teraz je to viac-menej na nich,“ doplnil M. Drgoň.
Vo všetkých štyroch tohtosezónnych vzájomných dueloch sa radovali Košičanky. „Vzhľadom na výkony počas sezóny sú Piešťany zaslúžene vo finále,“ povedal generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský a charakterizoval súpera: „Ide o veľmi konsolidované družstvo, ktoré nestojí na individualitách, ale na tom, že sú spolu veľmi dlho. Majú prepracovaný systém a výborný skauting. Presne vedia, čo chcú hrať, a snažia sa to dodržať. Ich najväčšia sila je v trojici opôr Stehlíková, Krč-Turbová a Tathamová. Všetky tri sú vysoké a basketbalovo veľmi zdatné.“
Prvý finálový duel je v košickej Infitini aréne na programe v stredu 1. apríla od 19.00 h.

Rozpis zápasov finálovej série:
1. 4. (streda) o 19.00 h – Good Angels – Piešťanské Čajky
4. 4. (sobota) o 18.00 h – Piešťanské Čajky – Good Angels
8. 4. (streda) o 18.00 h – Good Angels – Piešťanské Čajky
11. 4. (sobota) o 18.00 h – Piešťanské Čajky – Good Angels
15. 4. (streda) o 18.00 h Good Angels – Piešťanské Čajky

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín