J. Baranovič: Bezpečnostnú komisiu zriadili až po manipulácii s počítačmi

  • Spravodajstvo
  • 31. marca 2015, 15:54
  • Autor:Ján Karásek

Je vedúcim referátu životného prostredia mestského úradu a súčasne trénerom úspešného Klubu vodného póla Kúpele Piešťany. Juniorky doviedol k prvenstvu na posledných zimných majstrovstvách Slovenska. Vedenie mesta mu odobralo jeho počítač a vyžadovalo od neho podpísanie výpovede. Dôvodom malo byť aj nájdenie pečiatky klubu v jeho kancelárii. Ján Baranovič sa rozhodol pre Piešťanský týždeň vypovedať.

Kedy ste sa dozvedeli, že vám niekto manipuloval s počítačom?
– V pondelok 9. marca som sa na skok zastavil v práci a už sa šuškalo o tom, že v sobotu sa ktosi pohyboval po kanceláriách. V utorok som zavolal jedného z našich IT-technikov, či aj mne sa niekto hrabal v počítači. Zistil, že v sobotu 7. marca dopoludnia sa na ňom voľačo robilo a udialo sa v ňom „iks“ operácií. Keď som sa pýtal, ako je to vôbec možné, IT-technici mi vysvetlili, že v piatok museli odovzdať bezpečnostné kódy.
Čo sa dialo potom?
– Mojej nadriadenej som nahlásil, že trom zamestnancom referátu bolo niečo robené s počítačmi, tým to pre mňa zhaslo. Niektorí kolegovia si robili fotodokumentáciu, pofotili si všetko, čo im bolo pootvárané. Ja nie, lebo nie som taký technicky zdatný.

Objektom záujmu sa stalo deväť počítačov. Čím si vysvetľujete, že medzi nimi bol aj ten váš?
– Deväť bolo odobraných, ale lustrovaných bolo viac. S ich odoberaním sa začalo 12. marca a pokračovalo trinásteho. Netuším, prečo bol medzi nimi aj ten môj. Náš referát sa od januára dostal do nejakých diskusií pre výruby stromov. Vraj boli aj nejaké protesty občanov. Hovorí sa o mestskom parku, o Námestí SNP, o Bratislavskej ceste… Môžem si len domýšľať, ale dôvod nevidím. Dnes z tlačovej správy mesta viem, že som mal vykonávať na mestskom úrade inú než pracovnú činnosť.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 31. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava