Vedenie ŠHK 37 diskutovalo s fanúšikmi bez mantinelov

  • Hokej / Šport
  • 25. marca 2015, 10:36
  • Autor:th

Nakoľko sa piešťanským hokejistom už skončila extraligová sezóna, rozhodlo sa vedenie klubu pozvať fanúšikov na posezónne stretnutie. V piatok 13. marca tak s predstaviteľmi hokejového klubu ŠHK 37 diskutovala necelá tridsiatka fanúšikov na rôzne zaujímavé témy takmer dve a pol hodiny.

O uplynulej sezóne


„Rozpačitý bol už začiatok sezóny, keď sa nevedelo, či budeme pokračovať alebo nie. Nakoniec sa nám podarilo dať dokopy partiu hráčov a takisto sme doplnili aj manažment. Úvod sezóny sa celkom vydaril, no postupne sa to začalo uberať zlým smerom. Nebolo to úplne podľa predstáv. Táto situácia vyvrcholila decembrom, kde sme získali len dva body. Tu by som chcel poďakovať fanúšikom, že pri nás stáli aj v zlom. Celý december vyústil k rezignácii trénera Romana Sýkoru,“ zhodnotil uplynulý ročník prezident klubu Jaroslav Lušňák. Generálny manažér Jaroslav Laifer doplnil: „Od 27. januára sme všetky zápasy hrali, ako keby bolo už play-off. Bolo to také naše predkolo, ktoré nás dostalo na ôsmu pozíciu a zaistili sme si vyraďovaciu fázu. Keby sme tieto zápasy neuhrali, mohli sme teraz bojovať s Detvou v baráži. V samotnom play-off to už bolo o niečom inom. Hrali sme ozaj výborný hokej a boli sme Košiciam zdatným súperom. Určite sa za svoje vystúpenie nemusíme hanbiť.“

O angažovaní Gudasa


„Bolo to veľmi dobré rozhodnutie, pretože Leo do tímu priniesol pohodu, úsmev a odbúral negatívny hokejový stres. Všade, kde prišiel, sa usmieval. K chalanom mal trošku iný prístup ako predošlí tréneri. V mužstve navodil správnu atmosféru, ktorá sa potom preukázala ako úspešná práve v kľúčových momentoch sezóny,“ povedal na margo trénera Lea Gudasa J. Lušňák.

O alternatívach na trénerský post


„Po rezignácii R. Sýkoru sme boli v kontakte s viacerými trénermi. Teraz už môžeme prezradiť, že medzi kandidátmi boli napríklad Milan Staš, Milan Hovorka či Rudolf Uličný. Nakoniec nám bol bývalým českým reprezentačným trénerom Aloisom Hadamczikom odporučený L. Gudas, s ktorým sme sa behom piatich minút dohodli,“ uviedol J. Lušňák.

O vyradení Rapáča z mužstva


„Braňo sa v médiách vyjadroval, že nepil ani nijako inak neporušil životosprávu. To je pravda. V tomto bol zodpovedný. To ale neznamená, že sa správal disciplinovane. Tréneri od neho vyžadovali isté úlohy v tréningu i v zápase a k tomu nepristupoval zodpovedne. Pre podobné problémy skončil už v treťom klube. Takisto mal nejaké resty ohľadom výstroja. Piešťanský klub je viazaný pod nejakou značkou a on nebol ochotný rešpektovať to. Bohužiaľ, pre neho to všetko vyvrcholilo až po prestupovom termíne,“ vysvetlil dôvody Rapáčovho vyradenia z kádra J. Laifer.

O odchode produktívneho Kutálka


„Šumy o odchode najproduktívnejšieho hokejistu havranov Tibora Kutálka boli už dlhšie, no nebolo nič potvrdené. Na podmienkach sme sa dohodli až na poslednú chvíľu, tesne pred ukončením prestupového termínu,“ prezradil generálny manažér klubu.

Diskusie s vedením klubu sa zúčastnila necelá tridsiatka fanúšikov.

O hviezde MS do 20 rokov Godlovi


„Denis Godla za nás odchytal len pár zápasov, potom si ho stiahol Slovan späť. Hoci po prestupovom termíne bolo legislatívne možné, aby za nás hral, bol dosť dlho bez zápasového tempa a nechceli sme už zasahovať medzi dvojicu našich brankárov,“ povedal J. Lušňák o bronzovom medailistovi z MS do 20 rokov, ktorý na chvíľu pobláznil piešťanských divákov.

O budúcej sezóne


„Musíme dotiahnuť do konca starú sezónu a niektoré resty, ktoré máme. Nevidím to však dramaticky. Urobíme všetko, aby sme fungovali aj naďalej. Ešte je dosť zavčasu o tom hovoriť, no uvidíme. Verte, že ani jednému z nás nie je piešťanský hokej ľahostajný,“ uviedol prezident ŠHK 37, ktorého s úsmevom doplnil J. Laifer: „Už máme jeden svetlý bod – je dohodnutý prípravný zápas na 4. augusta s reprezentáciou Francúzska.“

O predpredaji lístkov


„Počas sezóny sme rozbehli predpredaj vstupeniek na dvoch miestach a pred play-off sme vybavili ešte tretie. Príliš veľký úspech to však nemalo. V základnej časti sa na zápasy predalo len zopár lístkov. Začalo sa poriadne predávať až teraz na play-off. Boli na to upútavky v médiách, na plagátoch, na stránke, na Facebooku a všade, kde sa dalo, no asi to nestačilo. Bolo to robené zahorúca už v rozbehnutej sezóne. Dá sa na tom však určite zapracovať a do budúcej sezóny to môžeme viac doladiť,“ povedala marketingová manažérka Michaela Dujíčková, ktorú doplnil J. Laifer: „Doladiť to musíme hlavne technicky. Uvažujeme, že by sme do niektorej z prevádzok dali stabilný terminál. Určite sa tým budeme zaoberať. Takisto sa nám črtá aj spolupráca s kúpeľmi, kde by mohlo vzniknúť ďalšie predajné miesto. O všetkom vás budeme včas informovať.“

O autogramiáde


„Autogramiáda tohto kolektívu asi nebude, pretože chlapcov už nedáme dokopy. Keď bude nové mužstvo na budúcu sezónu, spravíme niečo pred súťažou. Minulý rok sme to pred začiatkom ročníka z časových dôvodov nerobili, pretože sme do poslednej chvíle dávali dokopy káder a nevedeli sme, ako to s nami bude. Je to naše marketingové faux pas, to si priznáme, ale mali sme na to dôvody,“ uviedol J. Lušňák, na ktorého nadviazal J. Laifer: „Keď už sme niečo išli zorganizovať, tak sa nám prestalo dariť, a už by to zrejme nemalo ten efekt. Mali sme v pláne spraviť podobnú akciu počas vianočných trhov, no vtedy sa nám práve nedarilo a báli sme sa, aby to nebolo kontraproduktívne. Myslíme si, že na to nebola vhodná doba. Po sezóne už na autogramiádu príliš nebol čas, pretože všetci sa rozutekali domov a už by sa nám ťažko dávali dokopy.“

O sponzoroch


„Bol by som veľmi šťastný, keby sponzori pribudli, no bol by som veľmi nešťastný, ak by ubudli. Bohužiaľ, ekonomická situácia pri financovaní športu sa v posledných rokoch zmenila a zatiaľ nie je legitímna norma, ktorá by podporovala firmy, aby dávali financie do športu. Intenzívne sa však pracuje na tvorbe zákona o športe. Skupina ľudí, ktorá sa tým zaoberá, je informovaná, súčasná podoba návrhu vyzerá celkom dobre. Ak by to bolo prijaté, tak by slovenskému športu svitalo na lepšie časy,“ prezradil prezident klubu.

O spolupráci s Čajkami


„S Piešťanskými Čajkami sme zadobre a už počas uplynulej sezóny sme sa pokúšali vzájomne spolupracovať. Keď to čas dovoľoval, chalani sa s basketbalistkami chodili vzájomne podporovať na zápasy. Takisto sme aj pred play-off dohodli, že Dušan Pašek hodí Čajkám úvodný rozskok zápasu a podobne prišla Tamara Tatham hodiť úvodné buly,“ povedal hovorca klubu Tomáš Horký. J. Lušňák k téme spolupráca dodal: „Bolo to príjemné a zrejme to aj veľa ľudí prekvapilo, že si nehrabeme každý na vlastnom piesočku. S vedením Čajok sme sa dohodli na ďalšej spolupráci, dá sa to však robiť v rámci možností, hlavne časových. Ak by to fungovalo, chceli by sme túto spoluprácu pretiahnuť aj do mládeže s tým, že by sa napríklad spojili hokejové triedy s basketbalovými. To všetko však ukáže čas.“

O podpore z mesta


„Nie je možné, aby sme sa dostali do finančných problémov preto, že financujeme mestský majetok. Okrem 145-tisíc eur, ktorými sa mesto podieľa na spolufinancovaní energií, nedostáva ŠHK 37 na podporu žiadne peňažné prostriedky. V tomto máme najhoršie podmienky zo všetkých tímov extraligy, prvej a druhej ligy. To predsa nie je možné. Liptovský Mikuláš napríklad prispieva len na dorastencov 40-tisíc eur a ďalších 20-tisíc dáva na mužov,“ prezradil J. Lušňák.
Na stretnutie s vedením klubu si našiel čas aj jediný poslanec mestského zastupiteľstva Denis Kristek, ktorý sa zapojil do diskusie a pripustil, že šport v Piešťanoch potrebuje zo strany mesta väčšiu podporu. Takisto uviedol, že sa chystá nová koncepcia rozvoja športu v Piešťanoch.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 24. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard